Ψητό ψωμί με αυγό μάτι και τυρί

Ψητό ψωμί με αυγό μάτι και τυρίΕίναι ότι πιο ευφάνταστο σε πρωινό έχω δει και ο καλύτερος τρόπος να φας το αυγό μάτι. Το αυγό μάτι η αλήθεια είναι ότι θέλει το ψωμάκι από δίπλα για τις κατάλληλες βούτες που του αξίζουν.

Το καλύτερο πρωινό μαζί με μπέικον, μία κούπα καφέ και ένα δροσερό smoothie φρούτων.

Ψητό ψωμί με αυγό μάτι και τυρί. Νοστιμότατο…

Υλικά:

  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ, παχιά και με μια τρύπα στην μέση περίπου
  • 1 αυγό

Ψητό ψωμί με αυγό μάτι και τυρί

Εκτέλεση:

  1. Σε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώνουμε 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας τυρί τσένταρ το τηγάνι στο σχήμα που είναι η φέτα ψωμιού με την τρύπα. Προσθέτουμε το ψωμί από πάνω και ψήνουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει το τυρί.
  2. Βγάζουμε την φέτα του τοστ από το τηγάνι και λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε πάλι με τυρί το τηγάνι στο σχήμα της φέτας του τοστ και βάζουμε από πάνω την φέτα ψωμιού με την ψημένη πλευρά από πάνω. Σπάμε το αυγό μέσα στην τρύπα του ψωμιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, καλυμμένα. Ψήνουμε το αυγό όσο θέλουμε. Το βγάζουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Ψητό ψωμί με αυγό μάτι και τυρί

Πηγή: http://iamafoodblog.com/

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *