Ψήφος εμπιστοσύνης με νέα… σενάρια εκλογών

psifos-empistosunis-me-nea-senaria-eklogwnΔεύτερη ημέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης και η εκλογολογία ξαναφουντώνει. Ποιοί ζητούν κυβέρνηση «ειδικού σκοπού». Σενάρια και για «μεγάλο συνασπισμό».

Μπορεί το Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη να αποφάσισαν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να ξορκίσουν την εκλογολογία και να «μαντρώσουν» τις Κοινοβουλευτικές τους ομάδες, αλλά αυτή επανέρχεται και μάλιστα από την πόρτα.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

Μετά την προχθεσινή δήλωση τουΕυάγγελου Βενιζέλου στη σύσκεψη με στελέχη που συμμετέχουν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης ότι καλού κακού «ας είμαστε έτοιμοι για εκλογές εντός του 2015», σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός ΥγείαςΛεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε την άποψη ότι «οι εκλογές είναι προ των πυλών». Η δήλωση μάλιστα αυτή του κ. Γρηγοράκου προκάλεσε την αντίδρασή του συνδαιτυμόνα του στο τηλεοπτικό πάνελ γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου.

Όπως είπε ο κ. Γρηγοράκος, «είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ». Μάλιστα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας της Χαριλάου Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και σενάρια για μεγάλο συνασπισμό

Εντός αυτού του κλίματος άρχισαν, κυρίως από την πλευρά των ανεξάρτητων δημοκρατικών βουλευτών, να διακινούνται σενάρια μεγάλου συνασπισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να διαφυλαχθεί η πολιτική σταθερότητα ενόψει των «δύσκολων» αποφάσεων για τη συνέχεια.

Μιλώντας το πρωί στη Βουλή ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικός, εμφανίστηκε, εμμέσως πλην σαφώς, σε αυτό το ενδεχόμενο και ο Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος στη Βουλή μίλησε για Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά όπως είπε δεν φαίνεται από την παρούσα Βουλή.

Μια τέτοια Κυβέρνηση, υπό προϋποθέσεις, είπε ότι θα στηρίξουν και οι ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του TheTOC το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές να δώσουν στη δημοσιότητα σχετικό κείμενο.

Από την πλευρά του και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος εμφανίστηκε υπέρμαχος της εθνικής ενότητας.

Ο ΕΝΦΙΑ ταλαιπωρεί ακόμη

Την ίδια ώρα ο ΕΝΦΙΑ φαίνεται πως ταλαιπωρεί ακόμη τη Συγκυβέρνηση. Σήμερα στη Βουλή η βουλευτής ΕπικρατείαςΝτόρα Μπακογιάννη ζήτησε, εδώ και τώρα, μείωση 30% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, προαναγγέλλοντας σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από μέρους της.

Πιο σαφής ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι αν δεν αλλάξει ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ενώ οΝ. Σηφουνάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε νομοσχέδιο που να μην περιλαμβάνει μείωση στις αντικειμενικές αξίες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *