Χωρίς ρετούς η Σίντι Κρόφορντ σε εξώφυλλο, στα 48 της!

i-sinti-krofornt-se-ekswfullo-xwris-retous-sta-48-tisΣε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ανάμεσα στις γραμμές και τις εικόνες των γυαλιστερών σελίδων των περιοδικών ψάχνουν να βρουν κομμάτια ενός άλλου εαυτού που δεν έχουν και που προφανώς δεν θα αποκτήσουν ποτέ. Γυναίκες, άνδρες, αγόρια και κορίτσια έχουν μέσα στο μυαλό τους ερωτήσεις που δεν παίρνουν ποτέ απάντηση. «Αν ήμουν τόσο αδύνατη όσο αυτή;», «Αν είχα κι εγώ αυτά τα ρούχα θα φαινόμουν καλύτερη;», «Αν είχα δικέφαλους, τρικέφαλους, γενειάδα, θα άρεσα περισσότερο στις γυναίκες;», «Αν μπορούσα κι εγώ να πω σε κάποιον ειδικό να με ρετουσάρει;». Τέτοιες σκέψεις πνίγουν τους ανθρώπους και κάνουν τους ειδικούς να αναρωτιούνται πόσο πολύ μπορεί να επηρεάζουν.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το New Outlooks in Science and Engineering αποδεικνύει ότι υπάρχει τεράστια κοινωνική επιρροή. Σύμφωνα με την έρευνα τα έφηβα κορίτσια θέλουν να γίνουν μοντέλα ή ηθοποιοί παρά επιστήμονες ή γιατροί. Η έρευνα διεξήχθη σε 506 κορίτσια, ηλικίας 13 έως 18, και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Τέσσερα τοις εκατό των κοριτσιών ήθελαν να γίνουν μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων, 12 τοις εκατό επιθυμούσαν να είναι απλώς νοικοκυρές, 14 τοις εκατό εξέφρασε το ενδιαφέρον να αφιερωθεί σε μία επιστήμη, 29 τοις εκατό φιλοδοξεί να γίνει ηθοποιός και 32 τοις εκατό ελπίζει να γίνει πρότυπο!

Η Σίντι Κρόφορντ στα 48 της, τολμάει να δείξει την αλήθειά, έχοντας υπάρξει πρότυπο ομορφιάς για τις γυναίκες και απόλυτα ποθητή από τους άντρες
Η Σίντι Κρόφορντ στα 48 της, τολμάει να δείξει την αλήθειά, έχοντας υπάρξει πρότυπο ομορφιάς για τις γυναίκες και απόλυτα ποθητή από τους άντρες

Μετά από όλα αυτά ένα νέο ρεύμα ξεκινάει, όπου άνθρωποι που λειτουργούν ως πρότυπα, αποφασίζουν να δείξουν την αλήθεια, την αδυναμία του προτύπου, τη φθορά, την ανθρώπινη πραγματικότητα. Η Σίντι Κρόφορντ πόζαρε για το τεύχος Απριλίου του Marie Claire με το κορμί της να εκτίθεται εντελώς αρετουσάριστο, δείχνοντας σε όλους ότι τα αδύνατα σημεία μας και οι ατέλειές μας είναι όμορφες και πρέπει να τις αγαπάμε.

Όλοι οι συντελεστές του περιοδικού αποφάσισαν το τεύχος Απριλίου να είναι πραγματικό, δηλαδή ούτε οι διαφημίσεις που θα φιλοξενηθούν θα ρετουσαριστούν. Όλοι όσοι βρεθούν στις σελίδες του περιοδικού δεν θα είναι ψεύτικα, τεχνητά λαμπεροί ,αλλά αληθινοί. Το περιοδικό έχει βαλθεί να δείξει σε παγκόσμιο επίπεδο ότι όλοι είναι ίδιοι, τρώνε γλυκά, πίνουν καφέ, καπνίζουν, καταναλώνουν λιπαρές τροφές και αυτό φαίνεται σε πρόσωπο και σώμα, ακόμα κι αν λόγω ιδιότητας βρίσκονται μπροστά στα φώτα.

Το μήνυμα της Σίντι Κρόφορντ και του περιοδικού είναι απλό:  «Κοιτάξου στον καθρέφτη!». Οι ατέλειές μας, μας κάνουν μοναδικούς, δυνατούς και λένε την ιστορία μας μέσα στο ταξίδι της ζωής. Δε χρειάζεται να κρύψεις, να καλύψεις, να ξεγελάσεις, να χρησιμοποιήσεις τεχνάσματα. Αγκάλιασε τις αδυναμίες σου, αγάπησέ τες, στάσου με περηφάνια για τον εαυτό σου και θυμήσου ότι όλοι έχουμε ατέλειες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *