Χωρίς αντίπαλο ο Ρόσμπεργκ

Χωρίς αντίπαλο ο Ρόσμπεργκ

Την έκτη πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν, τρίτη συνεχόμενη και δέκατη στην καριέρα του πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στις κατατακτήριες δοκιμές του ενδέκατου γκραν πρι της χρονιάς που φιλοξενείται στην Ουγγαρία. 

Ο τελικός των κατατακτήριων ξεκίνησε με τον καιρό να μην βοηθάει τους πιλότους, δεδομένου ότι άρχισε να βρέχει. Ο Ρόσμπεργκ βγήκε κατευθείαν στην πίστα, ώστε να την προλάβει «καθαρή», ωστόσο είχε μία… αναίμακτη έξοδο.

Θύμα της βροχής έπεσε ο Κέβιν Μάγκνουσεν, ο οποίος είχε έξοδο με αποτέλεσμα να… πληγώσει την McLaren και να οδηγήσει τους αγωνοδίκες στην απόφαση να διακόψουν για λίγα λεπτά τη διαδικασία.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας η βροχή είχε σταματήσει και ο Νίκο Ρόσμπεργκ αφού πρώτα διερεύνησε την πίστα στη συνέχεια πήρε την πολ ποζίσιον. Το δεύτερο χρόνο έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος άγχωσε τον Γερμανό πιλότο της Mercedes. Tην πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Βαλτέρι Μπότας.

Τον τέταρτο χρόνο έκανε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, αφήνοντας πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο.

Πρώτη περίοδος (Q1): «Ματιασμένος» Χάμιλτον

Με το καλημέρα των κατατακτήριων δοκιμών η κακοτυχία «χτύπησε» ξανά τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος στα πρώτα μέτρα που διένυσε είδε τον κινητήρα του να παίρνει φωτιά με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει για δεύτερη συνεχόμενη διαδικασία, μετά τις δοκιμές στη γερμανική πίστα.

«Κάτι συνέβη στα φρένα και στη συνέχεια έχασε τη δύναμη ο κινητήρας. Μετά είδα τις φλόγες από τους καθρέφτες», δήλωσε ο Χάμιλτον.

Το ίδιο άτυχος στάθηκε και ο Παστόρ Μαλδονάδο, ο οποίος εγκατέλειψε πριν ξεκινήσει τον πρώτο του χρονομετρημένο γύρο.

Εκτός συνέχειας έμεινε και ο Κίμι Ραϊκόνεν λόγω λανθασμένης στρατηγικής της Ferrari. O «Iceman» είδε τον Μπιανκί να κάνει ταχύτερο χρόνο από το δικό του, ωστόσο η απόφαση της σκουντερία να μείνει από νωρίς στα πιτ της ομάδας ήταν καταστροφική για τον Φινλανδό πιλότο.

Δεύτερη περίοδος (Q2): Πρόβλημα για Πέρες

Με διαρροή στα υδραυλικά ο Σέρχιο Πέρες εγκατέλειψε στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να διεκδικήσει καλύτερη θέση από την 13η που πλασαρίστηκε.

Τετ-α-κε είχε ο Ντανιέλ Κβίατ, ο οποίος κατέληξε εκτός πίστας.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που αποκλείστηκαν είναι οι εξής: Σούτιλ – Γκουτιέρες (Sauber), Μπιανκί (Marussia), Γκροσάν (Lotus)

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes

2. Φέτελ, Red Bull

3. Μπότας, Williams

4. Ρικιάρντο, Red Bull

5. Αλόνσο, Ferrari

6. Μάσα, Williams

7. Μπάτον, McLaren

8. Βερνιέ, Toro Rosso

9. Χούλκενμπεργκ, Force India

10. Μάγκνουσεν, McLaren

11. Κβίατ, Toro Rosso

12. Σούτιλ, Sauber

13. Πέρες, Force India

14. Γκουτιέρες, Sauber

15. Γκροσάν, Lotus

16. Μπιανκί, Marussia

17. Ραϊκόνεν, Ferrari

18. Κομπαγιάσι, Caterham

19. Τσίλτον, Marussia

20. Έρικσον, Caterham

21. Χάμιλτον, Mercedes

22. Μαλδονάδο, Lotus

Σταυρούλα Σάββα

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *