Χρηματοδότηση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς με 9,7 εκατ. ευρώ

DEYAK

Νέο δίκτυο συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων

Το εξέχουσας σημασίας έργο της Αντικατάστασης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της Πόλης της Καστοριάς με Προϋπολογισμό 9.757.419,36€ έλαβε και επίσημα την απόφαση ένταξής του για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας (ΑΔΑ: ΩΓΓ57ΛΨ-ΧΡ3). Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καστοριάς και φορέας λειτουργίας, η Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της δημοτικής αρχής του Ανέστη Αγγελή αποτελεί έργο πνοής για την πόλη της Καστοριάς κι αφορά την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσής της. Πρόκειται για την επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και αποτελεί χρόνια απαίτηση των κατοίκων. Το εγκριθέν πλέον για χρηματοδότηση έργο περιλαμβάνει τις κατασκευαστικές εργασίες για την αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης, την σύνδεση όλων των κατοικιών με το νέο δίκτυο συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων και την προσθήκη δύο νέων δεξαμενών ύδρευσης δίπλα στις υφιστάμενες. Εγκαθίσταται επίσης ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου του δικτύου για την αξιόπιστη και ασφαλή παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υγιεινής και εξυπηρέτησης των πολιτών και να προκύψει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και υδατικών πόρων, με αντίστοιχη ελάφρυνση και του κόστους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *