ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ…ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ…ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Ένα πρωτοποριακό, πρωτότυπο και μοναδικό πανελληνίως είδος γιόρτασε το χωριό Νησί στην Έδεσσα, με πρωτοβουλία και άψογη διοργάνωση από τον Σύλλογο του χωριού. Η γιορτή εξελίχθηκε σε γλέντι και το γλέντι πανηγύρι και η Πλατεία του χωριού αποδείχθηκε πολύ μικρή για τόσο μεγάλο πλήθος!

Την τιμητική της βέβαια είχε η…Καραβίδα που προσφέρθηκε άφθονη και δωρεάν στον κόσμο, η οποία είναι τοπικό προϊόν και ψαρεύεται από την Λίμνη του χωριού.

Υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας, χορευτικά από Έδεσσα και Γιαννιτσά άνοιξαν το πρόγραμμα και εν συνεχεία οι παρευρισκόμενοι το γλέντησαν μέχρι πρωίας. Περιζήτητο και σπάνιο είδος η Καραβίδα, θα μπορούσε με εμπλουτισμό της λίμνης και βέβαια τη συνδρομή της πολιτείας να είναι ένα επιπρόσθετο έσοδο για τον τόπο μας. Με μια καλύτερη προβολή του χρόνου και βοήθεια από Τοπικούς Φορείς η εκδήλωση από «τοπική» μπορεί να γίνει «πανελλήνιου ενδιαφέροντος», γιατί η Καραβίδα είναι κάτι που δεν υπάρχει αλλού και γιορτές για «τοπικά προϊόντα» ευρέως είδους γίνονται παντού και δεν προσφέρουν αυτό το «κάτι μοναδικό» και ξεχωριστό.

Πάμε λοιπόν για την 4η γιορτή και ας αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Εκδήλωσης, τα πεντανόστιμα οστρακοειδή, που έπεσαν «θύματα» για την απόλαυση μας…!

 

PellaNews

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...