Χαρές και χαμόγελα Τσίπρα με Σουλτς και Φερχόφσταντ αλλά στηρίζει τον Γιούνκερ [εικόνες]

Το πρώτο του μετεκλογικό ταξίδι πραγματοποίησε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αλέξης Τσίπρας, με συναντήσεις κορυφής στην «ατζέντα» του και απώτερο στόχο την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε σε πολύ χαλαρό και ευδιάθετο κλίμα τόσο με τον Μάρτιν Σουλτς όσο και με τον Γκι Φερχόφσταντ και δήλωσε ότι οι κουβέντες έγιναν σε κλίμα εποικοδομητικό.

Με τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις λοιπόν για τον αντικαταστάτη του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να συνεχίζονται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν και διαχώρισε την θέση του για ακόμη μία φορά από τον Ζ. Κ Γιούνκερ, πρόταξε τον «σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία».

«Ο κ. Γιούνκερ είναι ο επικεφαλής της ομάδας που εξέλεξε τους περισσότερους ευρωβουλευτές, έχει το δικαίωμα να πάρει τη διερευνητική εντολή και να διεκδικήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφιστεί, να δημιουργήσει την πλειοψηφία για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας

Στη συνέχεια, τόνισε πως ο ίδιος ζήτησε από τους άλλους υποψηφίους του, -σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ορίσει άλλον για τη θέση του υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν-, πέραν από τους πέντε που έλαβαν το χρίσμα από τα κόμματά τους για να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, τότε να αρνηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου να ψηφίσουν οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τους πέντε.

Με αφορμή τέλος, το «βέτο» Κάμερον για την εκλογή Γιούνκερ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην Ευρώπη σε μία σύγκρουση στρατηγικών. Η μία στρατηγική θέλει έστω και μικρά βήματα προς την εκδημοκρατικοποίηση της Ευρώπης» , σημειώνοντας παράλληλα πως «η άλλη στρατηγική είναι η στρατηγική της ολοκληρωτικής διάλυσης της ευρωπαϊκής διαδικασίας. Είναι η επιλογή που ο κύριος Κάμερον προκρίνει. Μία επιλογή που θέλει την Ευρώπη απλά ένα πεδίο εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, χωρίς διαδικασίες πολιτικές, χωρίς διαδικασίες δημοκρατικές».

tsipras_38
tsipras1_10
tsipras2_3
tsipras3_1
tsipras4
tsipras5
tsipras6

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...