Φωλιές με σοκολάτα της Έλλης

Φωλιές με σοκολάτα της Έλλης

Φωλιές με σοκολάτα 

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
½ λεμόνι τον χυμό
Σοκολάτα
200γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ. κουβερτούρα
100γρ. σοκολάτα γάλακτος
3 κ.σ μερέντα
1 κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα άλλο λειώνουμε το βούτυρο να είναι έτοιμο να βουτυρώσουμε τα φύλλα.
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και το τυλίγουμε από την στενή πλευρά του. Καλό θα ήταν να βάλουμε πριν τυλίξουμε το φύλλο μία πολύ λεπτή βέργα για οδηγό, την οποία μόλις τυλίξουμε το φύλλο, το σουρώνουμε, την τραβάμε και την βγάζουμε. Κόβουμε το σουρωμένο φύλλο στη μέση, τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σαν φωλιά ενώνοντας τις άκρες και συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τα βάζουμε σε στο ταψί της κουζίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε και τις σιροπιάζουμε. (Το ένα κρύο και το άλλο ζεστό)

Για την σοκολάτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το βούτυρο και τις σοκολάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Όταν λειώσου προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Μόλις χλιαρίνουν οι φωλιές τις γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *