Φοιτήτρια ιερόδουλη ετών 22 εξομολογείται… «Δεν είναι εύκολο»

foititria-ierodouli-etwn-22-eksomologeitai-den-einai-eukolo«Μισώ τη λέξη πόρνη. Οταν σκέφτεστε μια πόρνη στο μυαλό σας έρχεται μία γυναίκα που βρίσκεται στο δρόμο και ενοχλεί τους περαστικούς. Εγώ δεν είμαι. Παρακολουθώ τα μαθήματά μου, κάνω εθελοντισμό, δεν παίρνω ναρκωτικά. Είμαι ένα φυσιολογικό άτομο.»

Η Σόφη, είναι 22 ετών, σπουδάζει στο πανεπιστήμιο καιπληρώνει τις σπουδές της μέσω του σεξ. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως συνοδό. Το φοιτητικό της δάνειο δεν επαρκεί για να καλύψει τη διαμονή και κόστος διαβίωσης της, και τα πέντε χρόνια εντατικών μαθημάτων της δεν της επιτρέπουν να πιάσει δουλειά σε βάρδια. Μίλησε στον Independent για την εμπειρίατης. Για όσα την ενοχλούν. Για τις φοβίες της.

«Το κάνουν να μοιάζει εύκολο και σιχαμερό»

«Δεν μου αρέσει να διαβάζω στις εφημερίδες για το πώς είναι οι φοιτήτριες που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ. Οτι απλά το κάνουν για να πληρώσουν τα δίδακτρα τους. Το κάνουν να φαίνεται πολύ εύκολο ή σιχαμερό» λέει η 22χρονη.

Η Σόφη, πήγε με τον πρώτο της πελάτη στα 19 της. «Ήμουν νέα, δεν είχα ιδέα. Δεν συνειδητοποιείς τι κάνεις για να είμαι ειλικρινής. Υποθέτω ότι απλά σκέφτεσαι αν θέλεις να παρακολουθήσεις τα μαθήματά σου ή όχι, και ξαφνικά αυτό γίνεται η καλύτερη επιλογή σου».

Έβαλε διαφήμιση σε ιστοσελίδα ενηλίκων, για να μπορεί να βλέπει κριτικές από άλλες κοπέλες, για τους πελάτες της.«Μπορεί να ακούσεις περίεργα αιτήματα, λέει η Σόφη. Πριν συναντηθούμε, μιλάμε μέσω μηνυμάτων και εκείνοι [οι πελάτες] μας λένε ό,τι θέλουν, και εμείς τους λέμε αν θα το κάνουμε ή όχι.»

Ωστόσο, νιώθει ότι δεν είναι ασφαλής. «Νομίζω ότι είναιδύσκολο. Μέρος της δουλειάς μας είναι και το ρίσκο». Μετά από ένα περιστατικό όπου δεν μπορούσε να ξεφύγει από έναν πελάτη, αποφάσισε να μην το ξανακάνει ποτέ. Οταν όμως ξαναβρέθηκε σεδύσκολη οικονομική κατάσταση, αναγκάστηκε να επιστρέψει στη δουλειά.

Αύξηση του αριθμού των φοιτητριών που πληρώνουν τα δίδακτρα μέσω του σεξ

Ο Ρον Ρόμπερτς, ένας λέκτορας στο Πανεπιστήμιο τουKingston, τονίζει ότι είναι ένα θέμα που αγνοείται από τα πανεπιστήμια, ενώ εκπρόσωπος μίας οργάνωσης που παρέχεισεξουαλικές συμβουλές και βοήθεια, τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση του αριθμού των φοιτητριών που καταφεύγουν στη βιομηχανία του σεξ, για να εξασφαλίσουν έσοδα για τις σπουδές τους.

Ο Ρόμπερτς κατηγορεί τα πανεπιστήμια ότι έχουν εξελιχθεί σε εταιρείες, και επικεντρώνονται περισσότερο στην πώληση τηςεκπαίδευσης – σε βάρος της φοιτητικής μέριμνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μία έρευνα, που δημοσιεύθηκε από τα πανεπιστήμιαKingston και Leeds, το 6% των φοιτητών που συμμετείχαν στη βιομηχανία του σεξ, κέρδισαν 355 εκατομμύρια λίρες σε ένα χρόνο! Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε απαντήσεις 200 φοιτητών σε 29 ιδρύματα σε όλη τη Βρετανία.

«Απλά το κάνεις, παίρνεις τα χρήματα και συνεχίζεις τη ζωή σου»

Η Σόφη, νιώθει πικραμένη από την αντίληψη του κόσμου για την εργασία στη βιομηχανία του σεξ. «Φαίνεται αριστοκρατικό, ότι δουλεύουμε για 100 λίρες την ώρα, τη στιγμή που εγώ είμαι αναγκασμένη να πηγαίνω σε τρύπες. Ναι, παίρνω 100 λίρες για μία ώρα, αλλά αυτή την ώρα θα την σκέφτομαι όλο τον επόμενο μήνα».

Αναρωτιέται πώς οι πελάτες της, την ανέχονται: «Μερικούς από αυτούς τους απεχθάνομαι. Αναρωτιέμαι γιατί με θέλουν. Είμαι επιφυλακτική απέναντί τους, γιατί δεν βλέπουν γυναίκες της ηλικίας τους».

Εντάσσει τη δουλειά της στο πρόγραμμα των μαθημάτων της. Υπάρχουν φορές που δεν βλέπει κανέναν πελάτη για εβδομάδες.

Οι φοιτήτριες -εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ, συχνά χωρίζονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις – Εκείνες που “πέφτουν” στην άσχημη πλευρά της εργασίας του σεξ, κάνοντας παράλληλα χρήση ναρκωτικών, και εκείνες που εργάζονται εκεί με μια σαφή ημερομηνία λήξης. Η Σόφη διαχωρίζει προσεκτικά τη δουλειά της από τη φοιτητική της ζωή.

«Έχω γνωρίσει τους καλύτερους φίλους μου εδώ, αλλά πιστεύω ότι σίγουρα δεν θα με κοιτούσαν με τον ίδιο τρόπο, αν τους έλεγα τι κάνω». Κανένας από τους φίλους ή την οικογένειά της δεν γνωρίζει για το κρυφό της επάγγελμα.

Είναι δύσκολο γι ‘αυτήν να κρατήσει μια σχέση, αλλά δεν διστάζει να κάνει νέα ξεκινήματα. «Υπάρχουν αγόρια που μου αρέσουν τώρα, και θα ήθελα να κάνω σχέση, αλλά απλά δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή. Επειδή αυτό που κάνω δεν είναι εντάξει, και ένας άντρας δεν θα το αποδεχόταν».

Όταν αποφοιτήσει θα σταματήσει να είναι συνοδός, αλλά όσο σπουδάζει στο πανεπιστήμιο θα συνεχίσει τη δουλειά της.«Χρειάζομαι τους πελάτες μου στο τέλος της ημέρας, αλλά δεν μου αρέσει. Προσποιούμαι ότι μου αρέσει. Απλά το κάνεις, παίρνεις τα χρήματα και συνεχίζεις τη ζωή σου».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *