Φλίπι, το ρομπότ που ψήνει μπέργκερ σε φαστ φουντ στην Καλιφόρνια [βίντεο]

flippi708

Αν πας στο μαγαζί CaliBurger της Καλιφόρνιας και φας ένα από τα καλύτερα μπέργκερ της ζωή σου, τότε μην πεις στο προσωπικό «Γεια στα χέρια σας», διότι στην κουζίνα «μάγειρας» είναι ένα ρομπότ!

Κι όμως τα μπέργκερ εκεί τα έχει αναλάβει ο Φλίπι, ένα ρομποτικό σύστημα με ένα χέρι, το οποίο τον βοηθά να αναποδογυρίζει τα μπέργκερ πολύ γρήγορα.

Ο Φλίπι μπορεί να ψήσει το λιγότερο 150 μπέργκερ την ώρα, ενώ διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, πράγμα που του επιτρέπει να ξέρει πότε το μπέργκερ είναι έτοιμο.

Έτσι όταν το μπιφτέκι είναι έτοιμο το βγάζει από την φωτιά και το βάζει μόνο του στα ψωμάκια, λέγοντας στους ανθρώπους- συναδέλφους του πως αυτά είναι έτοιμα.

Παρ΄όλο που δεν μπορεί να τοποθετήσει μόνος του τα μπιφτέκια στην ψηστιέρα, καθώς θα πρέπει πρώτα να τα βάλει κάποιος, ο Φλίπι έχει άλλα θετικά.

Δέχεται τις παραγγελίες ηλεκτρονικά, δεν καίγεται και μπορεί να καταλάβει μέσω αισθητήρων πότε το κρέας έχει ψηθεί καλά.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *