ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60 Guardian: Η Μύκονος αναδεικνύεται σε παγκόσμια βασίλισσα του καλοκαιριού -Εγινε ξανά το αγαπημένο νησί των σταρ [εικόνες]

Από την Γκρέις Κέλι, την Τζάκι Ωνάση και τα μεθυστικά πάρτι της δεκαετίας του ’60, στην Λίντσεϊ Λόχαν, τον τερματοφύλακα Μάνουελ Νόϊερ, τον επίσης πασίγνωστο παίκτη Κριστιάνο Ρονάλντο και κάμποσους άλλους αστέρες του διεθνούς τζετ σετ. Η Μύκονος μπαίνει ξανά στον χάρτη της διεθνούς σταρ σίστεμ ως απαραίτητος χώρος διακοπών και ξεγνοιασιάς.

Για τον Guardian η Μύκονος αναδεικνύεται σε αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του καλοκαιριού, δίνοντας έτσι ώθηση αισιοδοξίας στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμα στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Στην προκειμένη περίπτωση μπορούμε άνετα να κάνουμε λόγο για εισβολή των σταρ στο νησί: ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες, μοντέλα, ποδοσφαιριστές, για όλους υπάρχει μια γωνιά σε μια από τις φημισμένες παραλίες του.

Πρόκειται για την εκ νέου ανακάλυψη του «νησιού του ανέμου» από τους ξένους σταρ, υποσκελίζοντας φέτος την Ίμπιζα που μέχρι πρότινος αποτελούσε το σημείο συνάντησης των διασημοτήτων του κόσμου, αλλά και των απανταχού clubbers.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ακόμα και οι φημισμένοι Djs που ανάβουν το κέφι στα ολονύκτια πάρτι προτιμούν πλέον την Μύκονο, καθώς παρέχει τα ίδια με την Ίμπιζα και σε καλύτερες τιμές. Οι βακχείες είναι ξανά στην πρωτοκαθεδρία των προτιμήσεων: η σαμπάνια ρέει άφθονη, οι VIP συρρέουν σαν τις μύγες και οι ξένοι διερωτώνται πού πήγε η κρίση.

Σημειώνει επ’ αυτού το άρθρο του Guardian: «Μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η φετινή κίνηση στα νησιά αναμένεται να είναι σημαντική. Παρά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους Ρώσους τουρίστες, η αύξηση των επισκεπτών είναι ραγδαία και υπολογίζεται να είναι διπλάσια από τον πληθυσμό της Ελλάδας (περίπου 21,5 εκατομμύρια επισκέπτες). Σε πολλά σημεία η αύξηση σημειώνει εντυπωσιακά νούμερα, οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο έχουν διψήφιο αριθμό, ενώ η ΣΕΤΕ αναφέρει πως η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Μύκονο και στην Καλαμάτα».

Η Λίντσεϊ Λόχαν 

Όσο για τα έσοδα από την τουριστική έκρηξη, υπολογίζονται στα 13 δισ. ευρώ, περίπου πάνω από το 17% του ΑΕΠ. Και τούτο σημειώνει ο Guardian είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα για μια αναδυόμενη οικονομία, όπως αυτή της Ελλάδας. Οι ειδικοί μιλούν για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%, σε περίπτωση που τελικά ξεπεράσει η Ελλάδα τα 19 εκατομμύρια τουρίστες.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο 

Αν για τους απλούς τουρίστες η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο… καρνέ των διακοπών τους, για τους VIP είναι ο τόπος που ανακαλύπτουν ξανά. Η Ναόμι Κάμπελ και η Κέιτ Μος επέλεξαν και αυτές την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την Πάτμο, ανάμεσα σε τόσους άλλους φημισμένους και γνωστούς εκπροσώπους του διεθνούς τζετ σετ. Όπως και να έχει η Μύκονος αναδεικνύεται, περισσότερο από όλα τα νησιά, η νικήτρια του καλοκαιριού. Σε σύγκριση με την Ίμπιζα και τον Σεντ Τροπέ, αναφέρει η εφημερίδα, πήρε φέτος τη μερίδα του λέοντος.

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *