Υπογράφηκε η σύμβαση της προμήθειας του πολυμηχανήματος διαχείρισης καλαμώνων στη λίμνη της Καστοριάς

edccff3c-7444-4780-9b49-2c4f6c47ff02

Τη σύμβαση για την προμήθεια του πολυμηχανήματος διαχείρισης καλαμώνων στη λίμνη της Καστοριάς, υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Καστοριάς Θεόδωρος Καρυπίδης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η υπογραφή της σύμβασης, έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου.

Όπως τονίστηκε, το πολυμηχάνημα θα πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στην Π.Ε Καστοριάς, σε οκτώ μήνες.

Θα κόβει, θα συλλέγει, θα αποθηκεύει επάνω του μέχρι δέκα κυβικά μέτρα καλάμια και στη συνέχεια θα τα εναποθέτει στα κατάλληλα σημεία.

Τον Αντιπεριφερειάρχη, τις υπηρεσίες της Π.Ε Καστοριάς και τα στελέχη της Διαχειριστικής αρχής συνεχάρη ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης γιατί όπως ανέφερε: «Κόντρα στις σειρήνες και στους κινδυνολόγους, έκαναν ένα βήμα ουσιαστικής, προόδου για την προστασία του οικοσυστήματος και της λίμνης μας.

Στα βήματα αυτά προόδου λοιπόν, θα μπορέσουμε να κάνουμε έναν Αυτόνομο Φορέα Προστατευόμενων Περιοχών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και να καθορίσουμε ως έδρα την Καστοριά.

Άρα λοιπόν, το πολυμηχάνημα έρχεται να ενισχύσει αυτές τις πολιτικές να ενισχύσει τις ευθύνες μας έναντι του περιβάλλοντος, διότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα πρέπει να υπάρχει με την πρόοδο και την ανάπτυξη», επισήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη ο οποίος στήριξε την όλη διαδικασία, μην ξεχνάμε ότι γι’ αυτό το πολυμηχάνημα ακούσαμε πάρα πολλά, λοιδορηθήκαμε κάναμε περιφερειακά συμβούλια στα οποία υπήρχε μεγάλη ένταση. Νομίζω ότι έφτασαν και στο σημείο να πουν ότι κάποιοι στην Καστοριά δεν το θέλουν το πολυμηχάνημα.

Θα ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που στήριξε εμένα προσωπικά γιατί ακυρώθηκε κάποια στιγμή ο διαγωνισμός για λόγους νομιμότητας.

Ακολουθώντας λοιπόν τη νομιμότητα, φτάσαμε σήμερα στο σημείο να υπογράφουμε τη σύμβαση», ήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος.

«Είναι χαρά μας που ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός μέχρι αυτό το στάδιο, την υπογραφή της σύμβασης. Από τη μεριά μας διαβεβαιώνουμε ότι το μηχάνημα θα είναι υπερσύγχρονο, κατάλληλο να διαχειριστεί τους καλαμώνες.

Θα είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, θα τηρεί όλους τους κανόνες που προβλέπονται και σίγουρα θα συντελέσει στην αναβάθμιση της λίμνης», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γιάννης Λιγνός.

 

fonikastorias.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *