Τσίπρας: Την Κυριακή θα κάνει ξαστεριά -Σαμαράς και Βενιζέλος μούμιες περασμένων εποχών

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, το επί δεκαετίες «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να κάνει φινάλε ο Αλέξης Τσίπρας κορυφώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία, προσδίδοντας εκ νέου χαρακτήρα δημοψηφίσματος στην κρίσιμη αναμέτρηση, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Την Κυριακή γυρίζουμε σελίδα. Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια» είπε ρητά ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «οι εκλογές της Κυριακής είναι δημοψήφισμα για τη ζωή. Η ιστορική ευκαιρία. Που ο ελληνικός λαός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη» και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν στην κάλπη των αυτοδιοιητικών εκλογών τους εκλεκτούς του κ Σαμαρά.

Με στοίχημα τη μεγάλη νίκη στην ευρωκάλπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού προέβλεψε ότι την Κυριακή η «λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει σαν θύελλα», εκτίμησε ότι «θα σαρώσει τα μνημόνια , τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κυρίας Μέρκελ και του κου Σόιμπλε».

Κάλεσμα σε όλους: Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ

Καλώντας τους πολίτες σε πανστρατιά, να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τη φράση το αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη «Η εκκλησιά να ‘ναι ορθόδοξη και όποιος θέλει ας ανάβει κερί» και απηύθυνε μαζικό κάλεσμα στους ψηφοφόρους- όλων των ηλικιών- ανεξάρτητα από το αν ήταν δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι.

Επιπλέον διατύπωσε εκ νέου τα διλήμματα: «Με την Ελλάδα ή με τη κα Μέρκελ; Με τη δημοκρατία, ή με τον ολοκληρωτισμό; Με το νέο ή με το παλιό και γερασμένο; Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα μνημόνια;».

«Την Κυριακή, να τελειώνουμε λοιπόν μ’ αυτούς που τέσσερα χρόνια τώρα καταστρέφουν τις ζωές μας. Να τελειώνουμε με τα απολιθώματα της μεταπολίτευσης, με τις μούμιες ενός πολιτικού σκηνικού περασμένων εποχών, με τους εντολοδόχους της κυρίας Μέρκελ και τον αναδόχους του κυρίου Μπαρόζο.Να τελειώνουμε με το κράτος εκβιαστή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

«Δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του Σόιμπλε»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «Η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί» και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, – αν και απέφυγε να μιλήσει για πρόωρες εκλογές-, σημειώνοντας μόνο ότι «Από Δευτέρα ο λαός μας με τη ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα».

Χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια δικαιολογημένο τον εκνευρισμό του Γερμανού υπουργού οικονομικών, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «από τη Δευτέρα δεν θα έχει να κάνει με υποτακτικούς» και εξαπέλυσε βολές κατά των κομμάτων της συγκυβέρνησης: «Αυτούς που δε κατανοώ είναι τον κο Σαμαρά και το κο Βενιζέλο. Που όχι μόνο δεν καταδίκασαν τη νέα άθλια παρέμβαση στα εσωτερικά μας, αλλά τη διακινούν και ως τρόπαιο προεκλογικό».

«Είναι να ντρέπεσαι για Σαμαρά -Βενιζέλο»

Σφυροκοπώντας μέχρι κεραίας το κυβερνητικό δίδυμο των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε με απαξιωτικό τόνο «Δεν ντρέπεται ο πρωθυπουργός που αφού έπαιξε τον Διγενή στο Ζάππειο, ζήτησε δημοσίως συγνώμη για τις αμαρτίες του από την κυρία Μέρκελ. Δεν ντρέπεται τώρα, σήμερα, μετά την καταστροφή που έχει προκαλέσει, να υπόσχεται θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ιστορίες επιτυχίας.Να υπόσχεται παντεσπάνι, σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί».
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δε, αφού τον χαρακτήρισε «αυλάρχη του κ. Σαμαρά» τόνισε πως είναι ακόλουθος της ακροδεξιάς, συνεργός στην ύβρη κατά του ελληνικού λαού.

Τέλος, έστειλε μήνυμα νίκης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη «για την Ελλάδα, τη Ευρώπη, τη Δημοκρατία και τη ζωή μας».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *