Τσίπρας: Θα γίνω πρωθυπουργός πολύ σύντομα

tsipras-tha-ginw-prwthupourgos-polu-suntomaΑπαντώντας στην ερώτηση «αν γίνετε πρωθυπουργός, ποια θα είναι τα πρώτα σας βήματα» ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε χαρακτηριστικά:«Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα»

Παραθέτοντας τη στρατηγική του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι επίκεινται οι ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή, με τα κόμματα της συγκυβέρνησης να απέχουν πολύ από το στόχο των 180 βουλευτών -άρα «εκλογές το αργότερο ως την αρχή του 2015» και νίκη, υπονόησε, του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα επανέλαβε την επίθεσή του κατά της Τρόικας:αποδείχθηκε «καταστρόικα για τους έλληνες και όλους τους ευρωπαίους», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του. (Σε άλλη συνέντευξή του, που θα δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες την Πεμπτη, προς τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», θα κορυφώνει την κριτική του για την Α. Μέρκελ).

Στη συνέντευξή του στο CNBC προϊδεάζει όμως και για τιςπροτεραιότητες της κυβέρνησής του: «Η πρώτη μας ενέργεια ως νεοεκλεγείσα κυβέρνηση όταν έρθει σύντομα αυτή η ώρα, θα είναι να διαπραγματευτούμε σκληρά και από την αρχή το χρέος, με ένα στόχο που θα είναι κοινά βιώσιμος και άρα χωρίς τις συνταγές της ‘καταστρόϊκας’».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...