Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου όταν μίλησα για φοροφυγάδες – Θέλουμε εκλογές… χθες, δεν συνεργάζομαι με Σαμαρά-Βενιζέλο

Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου...

Αίσθηση προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας που αποκάλυψε απειλές από πρόσωπο που τώρα βρίσκεται στη φυλακή
– Επανέλαβε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει άμεσα εκλογές για νωπή λαϊκή εντολή
– Προανήγγειλε διευρυμένο ψηφοδέλτιο και συνεργασίες
– “Ο ΕΝΦΙΑ έχει προκαλέσει παράνοια στον κόσμο”
– “Ο Σαμαράς έχει γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, δεν τον νοιάζει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας”
– “Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ΝΑΤΟ, την έβγαλε ο Καραμανλής όχι η Αριστερά”
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t_Nmcv5ElDM]
Απειλές για τη ζωή του όταν κατήγγειλε τη φοροδιαφυγή αποκάλυψε πως δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής.

«Δέχτηκα κι εγώ απειλές όπως η κα Λαγκάρντ (σ.σ. αυτό το αποκάλυψε σε συνέντευξή της στους Financial Times η επικεφαλής του ΔΝΤ). Το 2012 δέχτηκα παρόμοιες απειλές όταν μου είπαν “έλα να μας βρεις να μας φορολογήσεις”. Αυτός τώρα βρίσκεται στη φυλακή», τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μίλησε για «μαφία που κυβερνά τη χώρα και απειλεί διεθνείς αξιωματούχους».

Εκλογές… χθές

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και στην ομιλία του Σαββάτου, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές… χθες, τονίζοντας ξανά ότι μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία», είπε.

 Γιατί επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Τσίπρας


Παράλληλα, επεσήμανε στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με διευρυμένα ψηφοδέλτια, όχι «πλυντήριο», για να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα επιδιώξει συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις, αποκλείοντας όμως «αυτούς που μας οδήγησαν στο γκρεμό».
«Συγκυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο δεν θα κάνουμε. Ούτε θα μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί να υπογράψουμε συμφωνίες για να γευτούμε λίγες ώρες τη γλύκα της εξουσίας. Εμείς είμαστε από άλλο ανέκδοτο», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί, λέγοντας πως «είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», με ευέλικτο σχήμα και εκπλήξεις ως προς τα πρόσωπα που την απαρτίζουν.
Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ισχυρή εντολή, αφού με ποσοστό 26% δεν μπορεί να τα καταφέρει. «Άλλο να διαπραγματευτείς με 26% και άλλο με 36%», είπε.

«Προσβλητική η παροχολογία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική της κυβέρνησης για «παροχολογία», σχετικά με τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ. «Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλάνε κάποιοι για παροχές», είπε και πρόσθεσε: «Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;».

Αναφερόμενος στον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που όπως ανακοίνωσε θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ όταν αυτός καταργηθεί, τόνισε πως υπολογισμός του δεν θα γίνεται με πλασματικές αξίες, θα υπάρχει προσαρμογή στις πραγματικές αξίες των ακινήτων, απαλλαγή της συντριπτικής πλειοψηφίας της πρώτης κατοικίας και ελάφρυνση για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, όχι τους πλούσιους.

Σημείωσε δε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Το χαρακτήρισε ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα το οποίο «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν δανειστή».

“Ποιά τρόικα; Δεν υπάρχει τρόικα”

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως όταν γίνει πρωθυπουργός δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους υπαλλήλους της τρόικας, την οποία χαρακτήρισε μόρφωμα που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Ποια τρόικα; Δεν υπάρχει τρόικα», είπε.

Σε ερώτηση για το πρώτο τετ α τετ που θα έχει με την Άνγκελα Μέρκελ, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα γοητευθεί ο ίδιος ή εκείνη από αυτόν και παρατήρησε: «Εγώ δεν θα παίξω τον ρόλο του κ. Σαμαρά, δεν θα της ζητήσω να δείξει επιείκεια. Εγώ θα πάω στη Σύνοδο Κορυφής όπου όλοι οι ηγέτες είναι ισότιμοι. Δεν θα της αναγνωρίσω τη δυνατότητα να δείξει επιείκεια και οίκτο για την Ελλάδα. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ε.Ε. που θα μας κάνουν και έξωση. Δεν θα είναι μια αντιπαράθεση Ελλάδας-Γερμανίας στο εθνικό στάδιο του Βερολίνου, με στημένο διαιτητή, τον κ. Σόϊμπλε».

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσουν οι εταίροι, έκανε λόγο για «τρομολαγνικά σενάρια» και υπογράμμισε: «Εγώ τα ίδια λέω παντού και κανείς δεν μου έδειξε το δρόμο της εξόδου». Το ίδιο συνέβη όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, το ίδιο και την περασμένη εβδομάδα στο Κόμο της Ιταλίας, είπε.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που ότι λέω μέσα το λέω και έξω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει υποστεί «μετάλλαξη» στην πορεία του προς την εξουσία.

Δήλωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να συγκρουστεί στην Ευρώπη για να διεκδικήσει έναν άλλο ρόλο για την Ελλάδα, «για να φτάσεις σε ένα βιώσιμο συμβιβασμό πρέπει να συγκρουστείς», είπε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του «κόκκινες γραμμές».

Δεν φεύγουμε από το ΝΑΤΟ, προς το παρόν

«Δεν αποτελεί προτεραιότητα μας, στις σημερινές συνθήκες, η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισήμανε ότι το κόμμα του «δεν αλλάζει θέση σαν τα πουκάμισα» και η θέση του είναι ότι στις νέες ισορροπίες δεν έχει λόγο ύπαρξης το ΝΑΤΟ και πρέπει να αναλάβουν νέοι θεσμοί.

Καταλόγισε «κουτοπόνηρα» και «επικοινωνιακά παιχνίδια» στην κυβέρνηση σχετικά με όσα λέγονται για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ΝΑΤΟ και υπενθύμισε ότι την Ελλάδα την έβγαλε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε η Αριστερά, ούτε ο Παπανδρέου.

Δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και άσκησε κριτική στη στάση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά και δεν μας δίνει κανένας σημασία».

“Γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας ο Σαμαράς”

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ότι «δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον ενδιαφέρει να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα καταστροφικό πρόγραμμα».

Εκτίμησε πως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί μετά τις βουλευτικές εκλογές με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

 

“Ας αποφασίσουν τι είμαστε”

Απευθυνόμενος στους επικριτές του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πρέπει να αποφασίσουν γιατί τους κατηγορούν. «Μας λένε τρομοκράτες, ότι θέλουμε να διαλύσουμε την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα ότι είμαστε συμβιβασμένοι, τα έχουμε κάνει πλακάκια με τη διεθνή ελίτ, με την κερδοσκοπία. Δεν γίνεται και τα δυο ταυτόχρονα».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *