Το Pre game της 9ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Καστοριάς – Ορισμοί διαιτητών

b2053-eps-panos

«Οραματίζονται» νίκη Καστοριά και «Αστραπή» στο μεταξύ τους ντέρμπι!!!

 Ήδη, οι «γουναράδες» … λάδωσαν τις «μηχανές» τους προκειμένου αυτές να είναι έτοιμες για το σαββατιάτικο ντέρμπι, ενώ οι «κιτρινόμαυροι», από τη μεριά τους, ετοίμασαν και αυτοί τις «αστραπές» τους για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, που, αν μη τι άλλο, το αποτέλεσμά της θα καθορίσει- σε μεγάλο βαθμό- την τύχη τους από εδώ και στο εξής στη φετινή σεζόν.

«Ψιλά γαζιά» ετοιμάζεται εσείς στις … μηχανές σας; «Αστραπές» εμείς, φαίνεται, να απαντούν οι παίκτες του Γιώργου Σαββίδη στους αντιπάλους τους του Διονύση Λίτσκα, προκειμένου να τους περάσουν το μήνυμα ότι, σε καμία των περιπτώσεων, δεν θα εμφανιστούν το Σάββατο στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς «χλωμοί» από φόβο, αντίθετα, μάλιστα, όπως αφήνουν να εννοηθεί, ο φόβος είναι για άλλους και όχι για τους ίδιους, καθότι πιστεύουν στις δυνατότητές τους και είναι σίγουροι ότι θα τις δείξουν σε αυτό το ντέρμπι των ντέρμπι.

Τι να πει, λοιπόν, κανείς γι’ αυτό το παιχνίδι του Σαββάτου (3 μ.μ.) στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς; Όσα και να θέλει κάποιος να απαριθμήσει, γεγονός είναι, ότι αυτά δεν θα έχουν τελειωμό. Όμως, η «ΣΕΝΤΡΑ», εν ολίγοις θα αναφέρει, ότι και οι δύο ομάδες αποτελούνται από μια «κάστα» ικανών ποδοσφαιριστών, που ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, είναι σε θέση να κάνουν και τον πιο απαιτητικό θεατή να ικανοποιηθεί παρακολουθώντας αυτό το ματς.

Αυτό που, συνεπώς, σας προτείνουμε, είναι να μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να δείτε ιδίοις όμασι αυτό το παιχνίδι της πρώτης στη βαθμολογία Καστοριάς με τη δεύτερη «Αστραπή» Μεσοποταμίας, μιας και αμφότερες οι ομάδες δηλώνουν έτοιμες να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις. Ωστόσο, αναφορικά με τον στοιχηματισμό σε αυτή τη μεγάλη κόντρα των δύο «μονομάχων» της κορυφής, κρίνουμε σκόπιμο να μην το αγγίξετε, γι’ αυτό «no bet».

Σχετικά, τώρα, με τον «Μέγα Αλέξανδρο» Καλλιθέας, που έχασε έδαφος από την κορυφή μετά τις δύο απανωτές «γκέλες» του στα ματς με Πολυκάρπη (3-1) και Καστοριά (0-2), οπισθοχωρώντας στην 3η θέση, αυτός δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του από το να επιστρέψει στα χαμόγελα. Έτσι, την ευκαιρία να κάνει «come back» στις νίκες, την έχει το προσεχές Σάββατο στην εκτός έδρας αναμέτρησή του στη Μεσοποταμία με τις τοπικές «Ελπίδες», σε ένα ματς, ωστόσο, στο οποίο οι «κυανοκίτρινοι», ελέω της δυναμικότητάς τους σε σχέση με τους αντιπάλους τους, έχουν τον πρώτο λόγο για το «τρίποντο». Γι’ αυτό και προτείνουμε το σημείο «2».

Αναφορικά, τώρα, με τον «Ηρακλή» Πολυκάρπης που ακολουθεί στην 4η θέση, αυτός μετά την ήττα του (3-1) στη Μεσοποταμία από την «Αστραπή», βάσει προγράμματος, είναι και πάλι υποχρεωμένος να αγωνιστεί εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο Βογατσικό, κόντρα στην τοπική «Ομόνοια», η οποία, να σημειωθεί, ότι στα πέντε τελευταία παιχνίδια που έδωσε συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό (3-3 στο Νταηλάκη).

Ο «Ηρακλής», λοιπόν, μένοντας επτά ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή, επουδενί δεν θέλει να χάσει και άλλο έδαφος από αυτήν.

Έτσι, θα επιδιώξει τη νίκη, προκειμένου να μείνει «ζεστός» για την αναμέτρηση στο γήπεδό του, αμέσως μετά, με την Καστοριά, ενώ, από την άλλη, τη νίκη θα επιχειρήσουν να πάρουν και οι «κυανοκίτρινοι» του Βογατσικού, μιας και διακαώς επιθυμούν την επιστροφή τους στις επιτυχίες. Εντούτοις, εξαιτίας της δυναμικής που απορρέει από το καλό σύνολο παικτών που διαθέτει ο «Ηρακλής», το σημείο που θεωρείται ως πιθανότερο είναι το «2», γι’ αυτό και το προτείνουμε.

Όσον αφορά τη «Δόξα» Αμπελοκήπων που έπεται στην 5η θέση, αλήθεια είναι, ότι το Σάββατο έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι να δώσει, καθώς θα εκδράμει στο γειτονικό Μαυροχώρι, προκειμένου εκεί να αντιμετωπίσει τον ανεβασμένο βαθμολογικά και ψυχολογικά «Γράμμο», που στα τελευταία τρία ματς που έδωσε «έγραψε» ισάριθμες νίκες, τις δύο δε από αυτές, μακριά από το … σπίτι του. Το παιχνίδι αυτό, λοιπόν, είναι από εκείνα που χαρακτηρίζονται ως «αμφίρροπες μάχες», μιας και η δυναμική των δύο ομάδων έως σήμερα είναι στο περίπου ίδια, με τους «μαυραετούς», όμως, να έχουν τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τους «κυανόλευκους» και να το … παίζουν πιο χαλαροί.

Με … φόρα, πάντως, από τις απανωτές τους επιτυχίες, οι δύο ομάδες υπόσχονται καλό και χωρίς σκοπιμότητες παιχνίδι, στο οποίο προτείνουμε το «Χ» και, μάλιστα, να συμπεριλάβετε και το «over».

Στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα ακολουθεί ο Νταηλάκης, που ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από τις τρεις συνεχόμενες «κατραπακιές» (ήττες) και ο οποίος, όμως, δεν θα κληθεί το Σάββατο να μετακινηθεί μακριά από το γήπεδό του, μιας και θα αντιμετωπίσει στην Κολοκυνθού τον φορμαρισμένο στα δύο πρόσφατα ματς που έδωσε εκτός έδρας Κρόνο, που νικώντας τόσο τις «Ελπίδες (1-5) όσο και τα Γραμμοχώρια (1-6) ανέκαμψε βαθμολογικά αλλά-κυρίως- ψυχολογικά.

Με τον … αέρα, λοιπόν, των δύο απανωτών νικών του ο Κρόνος, θα φιλοξενήσει στο … σπίτι του τους «λαβωμένους» ψυχολογικά «κυανόμαυρους» του Γιάννη Τσεμπερίδη, ωστόσο, γνωρίζοντας την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των αντιπάλων τους σε παιχνίδια τους εντός κι εκτός έδρας, έχουν πάρει τα … μέτρα τους και περιμένουν αμάν και πώς για να κάνουν την «παρθενική» νίκη στο γήπεδό τους στη φετινή σεζόν. Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη η «ΣΕΝΤΡΑ» την ψυχολογική κατάσταση των δύο ομάδων, προτείνει τον άσο «1».

Στο γήπεδο, τώρα, της Χλόης, στην αναμέτρηση του Κάστορα με τον Παναργειακό, αναμένεται να διεξαχθεί ένα καλό παιχνίδι, μιας και οι δύο ομάδες παρουσιάζονται ισοδύναμες. Οι «κάστορες», λοιπόν, που το περασμένο Σάββατο γνώρισαν την ήττα (1-0) στους Αμπελόκηπους από τη «Δόξα», χάνοντας, παράλληλα, τον δρόμο των απανωτών τριών νικών τους, θα επιζητήσουν την επιστροφή τους στις επιτυχίες, όμως, το ίδιο θα κάνουν και οι «κοκκινόμαυροι» του Νίκου Τσακάλη, που μετά το πρώτο «τρίποντο» με τον νέο προπονητή τους (3-0 την «Ομόνοια» Βογατσικού), θέλουν να αποδείξουν ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο γεγονός.

Έτσι, η συγκεκριμένη αναμέτρηση, που, σίγουρα, θα διεξαχθεί χωρίς σκοπιμότητες, είναι ανοιχτή σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, γι’ αυτό και προτείνουμε «no bet».

Τέλος, στο γήπεδο της Κορησού, στο ντέρμπι της … ουράς του βαθμολογικού πίνακα, θα συναντηθούν η τοπική «Δόξα» με την Α.Ε Γραμμοχωρίων, σε ένα παιχνίδι καθοριστικής για την τύχη τους σημασίας.

Η «Δόξα», λοιπόν, που αγνοεί το χρώμα της νίκης από τη 2η αγωνιστική (1-2 στον Κρόνο) και τα «ελάφια», που, επίσης, έχουν να νικήσουν από την 1η «στροφή» της φετινής σεζόν (4-1 τις «Ελπίδες» Μεσοποταμίας), θα παίξουν τα … ρέστα τους προκειμένου να επανέλθουν στα «τρίποντα», ώστε να … ξυπνήσουν τόσο βαθμολογικά όσο- κύρια- ψυχολογικά. Το σίγουρο, πάντως, είναι, ότι  «εκπτώσεις» δεν θα κάνει η μία ομάδα στην άλλη, γι’ αυτό, ελέω και της δυναμικής που έχουν έως σήμερα εκφράσει στα γήπεδα όπου αγωνίστηκαν, προτείνουμε το σημείο «Χ» ως πιθανότερο.

Δαμιανός Δέλλιος

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ορισμοί διαιτητών-βοηθών και παρατηρητών έχει ως εξής:

diaitites epsk a 17 11 2016

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...