ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ετσι είναι η κολασμένη ζωή των τζιχαντιστών στη Συρία -Γυναίκα έκρυψε κάμερα στην μπούρκα της και την κατέγραψε καρέ-καρέ [βίντεο]

 Ετσι είναι η κολασμένη ζωή των τζιχαντιστών στη Συρία -Γυναίκα έκρυψε κάμερα στην μπούρκα της και την κατέγραψε καρέ-καρέ [βίντεο]

Ίσως πρόκειται για το πιο επικίνδυνο ρεπορτάζ που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Μια γυναίκα που ενδέχεται να έχει γαλλική υπηκοότητα, κατάφερε να κρυφή κάμερα να καταγράψει την… κολασμένη καθημερινότητα των τζιχαντιστών στο πρυπύργιό τους, τη Ράκα.

Το συγκεκριμένο βίντεο που έχει κάνει το γύρο όλων των ειδησεογραφικών πρακτορείων, αφού πρώτα προβλήθηκε στη γαλλική τηλεόραση, επέχει τη θέση ντοκουμέντου. Με δεδομένο πως τα ενδότερα του Ισλαμικού Κράτους είναι περίκλειστα για τη διεθνή κοινότητα.

Η γυναίκα που φυσικά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά της, φοράει το νικάμπ (την μπούρκα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια) και κρατώντας μια κρυφή κάμερα, περιδιαβαίνει τους δρόμους της Ράκα. Και όλα αυτά υπό τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί και φυσικά να χάσει τη ζωή της με οδυνηρό τρόπο.

Στα πλάνα φαίνονται παντού μαχητές τζιχαντιστές κρατώντας όπλα, ακόμα και γυναίκες με κρεμασμένα στις πλάτες τους τουφέκια. Κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο σταματά μπροστά από τη γυναίκα και ο άντρας οδηγός της λέει ότι θα πρέπει να προσέχει περισσότερο την εμφάνισή της καθώς το νικάμπ της δεν καλύπτει εντελώς το πρόσωπό της. Αυτή ζητά συγγνώμη.

Σε άλλη στιγμή του βίντεο, η γυναίκα μπαίνει σε ένα ίντερνετ καφέ, όπου γυναίκες συνομιλούν στα γαλλικά με συγγενείς τους από τη Γαλλία. Πολλές γυναίκες έχουν φύγει από τη Γαλλία για να μεταβούν στο Ισλαμικό Κράτος ακολουθώντας τους συζύγους τους που στηρίζουν το ISIS.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iecM8MxPTQw]

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...