Το Πάσχα δεν έφερε την Ανάσταση στην αγορά

paxaoffers-660x330

Το Πάσχα δεν έφερε την Ανάσταση της πολυπαθούς ελληνικής αγοράς, σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου

και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι η αναβλητικότητα και η εξάμηνη καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει δημιουργήσει έντονη αβεβαιότητα και μόνιμη ανασφάλεια στην αγορά. Όπως επισημαίνει ο κ. Κορκίδης κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση της φετινής πασχαλινής αγοράς «σε μια βαριά τραυματισμένη πραγματική οικονομία είναι δύσκολο να επέλθουν θεαματικές βελτιωτικές αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα». «Η πασχαλινή περίοδος, ως γνωστό, ήταν μικρής διάρκειας και έντασης και δεν μπόρεσε εκ των πραγμάτων να επουλώσει παλιές και νέες πληγές» αναφέρει , προσθέτοντας πως «η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει εγκλωβιστεί σε μια αναμονή εξελίξεων και υπολειτουργεί επικίνδυνα».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έχει πλέον οριστικά χαθεί» και όπως προειδοποιεί, «ενδέχεται να χαθεί οικονομικά και το επόμενο, εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση σύντομα και πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη η ετήσια μείωση του τζίρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2017 εκτιμάται μεταξύ 4-5% σε σύγκριση με το 2016, «που σημαίνει ότι οι απώλειες στις πωλήσεις της πασχαλινής αγοράς φέτος, υπολογίζονται σε περίπου 130 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η αγορά θα συνεχίσει και μετά το Πάσχα να ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *