Το ιστορικό ραντεβού Ολυμπιακού και ΑΕΚ! (VIDEO) 2 Μαϊου 2009 (Τελικός στο ΟΑΚΑ) Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-4 (15-14 στα πέναλτι) ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ…

Το ιστορικό ραντεβού Ολυμπιακού και ΑΕΚ! (VIDEO)

Μπορεί να τους χωρίζει μία κατηγορία αλλά Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν γράψει ιστορία στο θεσμό του κυπέλλου και για 26η φορά θα τεθούν αντιμέτωποι.

Όταν έγινε η κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος και βγήκε το ζευγάρι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, το μυαλό όλων πήγε στο 2009 και στον πιο συναρπαστικό τελικό στην ιστορία του θεσμού. Οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν το 24ο τρόπαιο της ιστορίας τους με 15-14 στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκτός αυτού οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί άλλες 24 φορές αντιμέτωπες στο κύπελλο. Ο Ολυμπιακός μετράει 13 νίκες ενώ η Ένωση έχει 12 επικρατήσεις.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν αναμετρηθεί σε 5 τελικούς ενώ έχουν κατακτήσει 40 τρόπαια (26 οι “ερυθρόλευκοι” και 14 οι “κιτρινόμαυροι”).

Έχουν περάσει 10 χρόνια από το προηγούμενο ραντεβού των δύο ομάδων στο Γ. Καραϊσκάκης. Τότε ήταν τα ημιτελικά του θεσμού. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 1-0 στο ΟΑΚΑ και στη ρεβάνς η ΑΕΚ έστειλε το ματς στην παράταση όπου οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 2-1 και προκρίθηκαν στον τελικό.

Θυμηθείτε κάποιες ιστορικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο κύπελλο.

2 Μαϊου 2009 (Τελικός στο ΟΑΚΑ)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-4 (15-14 στα πέναλτι)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YWm9YhPlE8A]

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *