Το ιδανικό μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 40 -Ποια προϊόντα να αποφεύγετε και ποια να προτιμάτε

skincare-600_31

Καθώς μεγαλώνουμε πρέπει να είμαστε όλο και πιο προσεκτικές με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας.

Εκτός από τα skincare προϊόντα πρέπει να προσέχουμε και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε. Να επενδύουμε σε υφές που ταιριάζουν στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και να τα εφαρμόζουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ηλικία των 40 είναι υπέροχη για τις γυναίκες, καθώς τότε έχουμε ξεκλειδώσει τον εαυτό μας, ξέρουμε τι μας ταιριάζει και νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με την εμφάνισή μας. Ωστόσο είναι και μία ηλικία που οι ρυτίδες κάνουν έντονη την εμφάνισή τους. Τα προϊόντα περιποίησης είναι αυτά που προλαμβάνουν τα σημάδια γήρανσης και πρέπει να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Δίνουμε προσοχή και στα προϊόντα μακιγιάζ και τα εφαρμόζουμε με τις κατάλληλες κινήσεις για να έχουμε το πιο εντυπωσιακό makeup look που ταιριάζει στην ηλικία μας.

Σήμερα λοιπόν κάνουμε focus σε όλες αυτές τις γυναίκες, σε εκείνες που είναι άνω των 40 και θέλουν καθημερινά να δείχνουν περιποιημένες και εντυπωσιακές.

Skincare time/Shutterstock
Skincare time/Shutterstock

Καθώς περνούν τα χρόνια όλο και λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ πρέπει να χρησιμοποιούμε, ενώ προτιμούμε τα υγρά, λεπτόρευστα καλλυντικά και αποφεύγουμε εκείνα που περιέχουν πούδρα.

Ξεκινάμε λοιπόν με μία καλή ενυδατική που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα μας. Συνεχίζουμε με υγρό foundation το οποίο εφαρμόζουμε με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Η ποσότητα είναι ελάχιστη, δε θέλουμε υπερβολές και τη δουλεύουμε τοπικά σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Για να καλύψουμε μαύρους κύκλους χρησιμοποιούμε concealer σε μέτρια απόχρωση-ούτε σκούρα, ούτε ανοιχτή. Αν θέλουμε μπορούμε να ξεκινλησουμε απευθείας με το concealer, να το δουλέψουμε τοπικά σε όλο το πρόσωπο και να μη χρησιμοποιήσουμε foundation.

Anna Wintour, μία γυναίκα που έχει πάντα σωστό μακιγιάζ/Shutterstock
Anna Wintour, μία γυναίκα που έχει πάντα σωστό μακιγιάζ/Shutterstock

Συνεχίζουμε με τα μήλα όπου εκεί χρειαζόμαστε μία ροδαλή απόχρωση να δώσει χρώμα στα ζυγωματικά. Αποφεύγουμε τα σκούρα χρώματα και προτιμούμε αποχρώσεις του ροζ ή του κοραλί. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα κρεμώδες ρουζ που θα ενισχύσει τη λάμψη του προσώπου.

Περνάμε στα μάτια όπου εκεί αν αντιμετωπίζουμε θέμα με το βλέφαρο, μπορούμε να δώσουμε βάθος με ελάχιστη καφέ σκιά στο άνω κινητό βλέφαρο, κοντά στις ρίζες των βλεφάρων. Φυσικά ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ ματιών με μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες και όχι στις κάτω.

Τέλος για τα χείλη επιλέγουμε το κραγιόν που ταιριάζει καλύτερα στην εμφάνιση, στη διάθεσή μας. Οι αποχρώσεις που πλησιάζουν στη φυσική απόχρωση των χειλιών μας είναι πάντα μία safe επιλογή!

Εντυπωσιακή Cindy Crawford/Shutterstock
Εντυπωσιακή Cindy Crawford/Shutterstock

Αν χρειάζεστε παραπάνω έμπνευση για το μακιγιάζ σας, το video της Cindy Crawford για τη Vogue θα σας βοηθήσει περισσότερο!

Το διάσημο μοντέλο ουσιαστικά ακολουθεί τα περισσότερα από τα βήματα που σας προτείνουμε παραπάνω και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό, πρωινό look.

bovary.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *