Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, τιμά τη γυναίκα

woman-660x330

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, τιμά την Ελληνίδα Μάνα, τη νοικοκυρά, όλες τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχες που δίνουν τη δική τους εργασιακή μάχη.

Το 1857 οι εργάτριες στα κλωστοϋφαντουργεία της Ν. Υόρκης βιώνανε  ανισότητα, στερεότυπα, διακρίσεις  ρατσισμό και βία. Αγωνίζονταν για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσα μεροκάματα με τους άνδρες, ωράριο 10 ωρών αντί 16 και κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων. Στην Ελλάδα του 2017 οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την ανεργία, την αύξηση στις ευέλικτες μορφές εργασίας και τα ευέλικτα ωράρια, την βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και τις μειώσεις μισθού. Έχουμε επίσης την αύξηση κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο.

Υπάρχει ανεπάρκεια των υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων,  των ατόμων με αναπηρία

Αγωνιζόμαστε για:

Εργασία με ίσους όρους, συλλογική συμμετοχή με ίσους όρους και προστασία του συνδικαλιστικού δικαιώματος στις εκλεγμένες γυναίκες.

Αποκατάσταση της δέσμευσης της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και των κλαδικών/ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ, της αρχής της εύνοιας υπέρ των εργαζομένων.

Αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας.

Ενίσχυση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας.

Διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχές υγείας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Καλούμε όλες και όλους, άνδρες και γυναίκες να αντισταθούμε στις πολιτικές οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής εξατομίκευσης και να  συστρατευθούμε  στα συνδικάτα  μας για να κρατήσουμε δυνατή τη συλλογική μας φωνή και δράση, τη μόνη σταθερή και πραγματική πηγή δύναμης και δυναμικής.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...