ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είσαι ο ενορχηστρωτής της έντασης»

Screenshot_2021-03-12 ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Αναζήτηση Google

Υψηλοί τόνοι σήμερα στην «Ώρα στου Πρωθυπουργού», στο πλαίσιο της ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Στο βήμα ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν ξεκινήσει εξέφρασε την συμπαράστασή του σε όλους τους πολίτες που υπέστησαν όπως είπε κακοποιητικές συμπεριφορές από αστυνομικούς αλλά και στον αστυνομικό ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από χούλιγκαν. «Αυτά τα φαινόμενα είναι απεχθή και δεν είναι ανεκτά και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια αστυνομικών και πολιτών».

Παίρνοντας τον λόγο και απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αναρωτιέμαι αν οι πολίτες που παρακολουθούν την σημερινή συζήτηση επιθυμούν ακόμα μια αντιπαράθεση υψηλοτάτων τόνων ή μια ουσιαστική συζήτηση. Για να δουν ποιος επενδύει στην ενότητα και ποιος ποντάρει στην ένταση».

«Είχατε την ευκαιρία να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων αλλά χρησιμοποιήσατε 17 φορές την λέξη κατηγορώ», είπε ο πρωθυπουργός. Σας επιστρέφω το «κατηγορώ» γιατί εσείς επενδύετε στην υποκρισία και τον διχασμό», είπε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι από την περασμένη Δευτέρα που δέχθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα μεσολάβησαν τα θλιβερά γεγονότα της Τετάρτης. «Όλοι ανατριχιάσαμε με την επίθεση εναντίον του αστυνομικού που έπεσε αιμόφυρτος στον δρόμο. Οι πολίτες δεν επιζητούν μια ακόμα αδιέξοδη κοκορομαχία. Επιζητούν λύσεις».

Δείτε ζωντανά την αναμέτρηση Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό προσωπικά λέγοντας ότι παρουσιάζει μια επίπλαστη πραγματικότητα. Επανέλαβε πολλές φορές την φράση: «Σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη». Μίλησε για κατασκευασμένους αριθμούς και πως μοιράζει χάντρες στην μεσαία τάξη.

“Σας κατηγορώ γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες πιεσμένους, κουρασμένους, απελπισμένους από τη πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και το διχασμό”, τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για “αποτυχία” με “τραγικά αποτελέσματα”.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια πρωτοφανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος εν μέσω πανδημίας. Είπε ακόμα ότι εμποδίζει την ενημέρωση των πολιτών και κάνει προπαγάνδα κυβερνητική εξαγοράζοντας τα ΜΜΕ. Μίλησε για υπεροψία και αυταρχισμό και πως παραβίασε ο ίδιος τα μέτρα που επιβάλλει στους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση αντιδρά με επικίνδυνο και σπασμωδικό τρόπο. «Υποσχεθήκατε στους πολίτες ασφάλεια αλλά τις τελευταίες ημέρες ζούμε σε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ακόμα ότι απέναντι στην κυβέρνηση είναι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία εξοργισμένη όχι μόνο από τα μέτρα εγκλεισμού, αλλά από την την υποκρισία της κυβέρνησης που γεννά το αίσθημα της αδικίας και της αγανάκτησης στους πολίτες. Και καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή. «Τώρα έχουμε τάγματα εφόδου της αστυνομίας να κακοποιούν νέους και οικογένειες. Και να αισθάνονται ότι είναι υπό πολιορκία στις γειτονιές τους», είπε ο κ. Τσίπρας. Επανέλαβε τα περί Πάρνηθας και Ικαρίας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες. «Δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων αλλά η οργή των νοικοκυραίων», είπε και πρόσθεσε: «αυτή την οργή να φοβάστε». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που έγινε στην Νέα Σμύρνη αλλά στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν φρόντισε να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών στην συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης ενώ όπως είπε γνώριζε ότι θα είναι και χούλιγκαν στην πορεία. Μίλησε επίσης για διχαστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού και στοχοποίηση και συκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο Αριστοτέλειο και την επέμβαση της αστυνομίας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ήθελε να προκαλέσει εκκενώνοντας την κατάληψη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η βία θρέφει την βία και αν δεν το καταλαβαίνει είναι ανεπαρκής αλλά αν το καταλαβαίνει και επιμένει είναι επικίνδυνος.

Αναφέρθηκε και στην επιτροπή Αλεβιζάτου λέγοντας ότι αυτή δεν υφίσταται εδώ και έναν χρόνο.

Κατηγόρησε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αστυνομία σαν βραχίονα του κομματικού μηχανισμού προσλαμβάνοντας ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ.

«Παίζετε με την υπομονή χιλιάδων συμπολιτών μας και δεν καταλαβαίνετε ότι ο πραγματικό εχθρός είναι στις ΜΕΘ αλλά και στον τομέα του εμπορίου που χιλιάδες πολίτες ανησυχούν για το αν θα έχουν εισόδημα. Αυτοί που κατέβηκαν στη Νέα Σμύρνη είναι άνθρωποι που ψήφισαν κι εσάς. Δεν μπορείτε πια. Αποτύχατε και στην πανδημία και στην οικονομία και στρέψατε την μισή κοινωνία απέναντι στην άλλη μισή. Δεν θα περάσει αυτό», είπε ο κ. Τσίπρας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *