Το «άχαστο» hack για να δείτε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο – Το έξυπνο μυστικό για να καθαρίζεις εύκολα τα βραστά αυγά

avga

Ευέλικτα, πλούσια σε πρωτεΐνή και με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες, τα αυγά αποτελούν συστατικό στοιχείο μίας ισορροπημένης διατροφής.

Στην ελληνική κουζίνα απολαμβάνουμε τα αυγά σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, καθώς πρόκειται για ένα προσιτό υλικό που αποτελεί μία εύκολη και γρήγορη λύση για ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα.

Πρόκειται για ένα προϊόν που προμηθευόμαστε συχνά «χύμα», χωρίς συσκευασία, συνεπώς αρκετές φορές τυχαίνει να αναρωτιόμαστε για την ημερομηνία λήξης τους. Εμείς ανακαλύψαμε λοιπόν στο διαδίκτυο ένα hack για να καταλάβετε πόσο φρέσκα είναι τα αυγά σας και να τα απολαύσετε χωρίς ανησυχία.

Το hack για χαλασμένα αυγά:

Για να το διαπιστώσετε αρκεί να βυθίσετε το αυγό σας σε ένα ποτήρι νερό. Αν το αυγό βυθίζεται και στέκεται οριζόντια, αυτό σημαίνει πως τότε είναι ολόφρεσκο. Αν το αυγό βυθίζεται μεν στον πάτο, αλλά η μύτη του αρχίζει να γέρνει προς τα πάνω το αυγό μπορεί να καταναλωθεί αλλά δεν είναι και ολόφρεσκο, επομένως πρέπει να μαγειρευτεί καλά. Αυτό το αυγό είναι ιδανικό για ψήσιμο η βράσιμο.

Απ΄ την άλλη, αν το αυγό επιπλέει καλά θα κάνετε να το πετάξετε. Καθώς περνάει ο καιρός, η υγρασία στο εσωτερικό του εξατμίζεται με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο αέρας στο εσωτερικό του. Συνεπώς, ένα αυγό που επιπλέει έχει μέσα αέρα και άρα είναι χαλασμένο.

Το έξυπνο μυστικό για να καθαρίζεις εύκολα τα βραστά αυγά με μια μόνο κίνηση

Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολα μπορεί να καθαριστεί ένα βραστό αυγό. Αρκεί μόνο μια λάθος κίνηση για να γίνει το τσόφλι χίλια κομμάτια, το ίδιο και το ίδιο το αυγό.

Τα έξυπνα και χρηστικά μυστικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι πάντα θαυματουργά με κάποια από αυτά να μας λύνουν τα χέρια και να μας κάνουν τη ζωή ακόμη πιο εύκολη.

Μέσα σε αυτά τα έξυπνα τρικ υπάρχει και εκείνο που υποδεικνύει τον εύκολο τρόπο για το καθάρισμα των βραστών αυγών έτσι ώστε να μην γίνονται χίλια κομμάτια τα τσόφλια αλλά και να μην καταστρέφουμε το εσωτερικό του.

Το μυστικό είναι στον βρασμό και εξηγούμαστε αμέσως. Στον λογαριασμό του Instagram 5minute.recipes.official βλέπουμε πως κατά τη διάρκεια του βρασμού, εκτός από το νερό, τοποθετούν φέτες λεμονιού στο σκεύος.

Αφού τα αυγά βράσουν και κρυώσουν, με ένα απαλό χτύπημα στον πάγκο το τσόφλι ξεκολλάει πανεύκολα από το αυγό και, αυτό είναι ένα hack που σίγουρα αξίζει μια δοκιμή.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...