ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ El Mundo: Ο Τσίπρας, το ωραίο αγόρι της ευρωπαϊκής Αριστεράς, καλεί τους ψηφοφόρους να σηκωθούν από τον καναπέ

«Εγώ αποτελώ απειλή μόνο για το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κατεστημένο του οποίου ηγείται η κυρία Μέρκελ και το οποίο ευθύνεται για τη χειρότερη κρίση στην Ευρώπη από τη δεκαετία του ’30». Αυτή την απάντηση δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση της ισπανικής εφημερίδας El Mundo

σχετικά με το αν είναι «ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη», όπως τον θεωρούν διάφοροι.
«Το ωραίο αγόρι της ευρωπαϊκής αριστεράς», όπως τον αποκαλεί η ανταποκρίτρια της ισπανικής εφημερίδας στη Ρώμη, θεωρεί ότι «η Ευρώπη διανύει την κρισιμότερη φάση της από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά. Αν κυριαρχήσουν οι “τρεις σωματοφύλακες της λιτότητας”», λέει, «(οι συντηρητικοί, οι σοσιαλδημοκράτες και οι φιλελεύθεροι), τότε η λιτότητα θα γίνει μια μόνιμη κατάσταση, η δημοκρατία θα γνωρίσει περαιτέρω αποδυνάμωση και το βιοτικό επίπεδο θα πέσει ακόμα περισσότερο».
Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους να σηκωθούν από τον καναπέ και να πάνε να ψηφίσουν, ιδίως οι γυναίκες και οι νέοι, «τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης». Τους συμβουλεύει μάλιστα να έχουν κατά νου ότι «όποια ψήφος δεν πηγαίνει υπέρ του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πηγαίνει υπέρ της λιτότητας».

Η ακροδεξιά είναι το τέρας που γέννησε η λιτότητα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια συνέντευξη σχολιάζει ότι «η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι το τέρας που εξαπέλυσε η λιτότητα». Αποδομεί τον δήθεν «αντισυστημικό» χαρακτήρα της άκρας και λαϊκιστικής Δεξιάς λέγοντας ότι αυτή «δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση στο νεοφιλελευθερισμό, αλλά την άλλη του όψη». «Αυτό αποδείχθηκε στην Ελλάδα», σημειώνει και υποστηρίζει ότι ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς προϋποθέτει την εγκατάλειψη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που την τροφοδοτούν.
Αν εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν, λέει στην El Mundo, το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι «να βγάλει την Κομισιόν από την τρόικα». Εν συνεχεία, θα ήθελε να συγκαλέσει διάσκεψη για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, καθώς και να θέσει τις βάσεις για ένα ευρωπαϊκό new deal, το οποίο εντάσσεται στις κύριες προτάσεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Πηγαίνετε να ψηφίσετε», παροτρύνει τους πολίτες

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την ανησυχία του και για την κατάσταση στην Ισπανία η οποία επί διακυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι επιχειρεί, όπως λέει, «ένα κοινωνικό πισωγύρισμα στην εποχή του Φράνκο, όπως αποδεικνύει ο νόμος για τον περιορισμό των αμβλώσεων». Δηλώνει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε Ελλάδα και Ισπανία είναι παρεμφερείς, παρόλο που εκεί δεν υπάρχει επίσημα μνημόνιο και λέει ότι «ο Μαριάνο Ραχόι θα πρέπει να αποτελέσει το τρομακτικό φινάλε αυτής της ταινίας που ονομάζεται “λιτότητα στην Ελλάδα”».
Τέλος, στην ερώτηση γιατί θα πρέπει κάποιος να τον ψηφίσει, απαντά ότι η ψήφος στο πρόσωπό του και στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μεταφράζεται σε ψήφο κατά της λιτότητας. Και κλείνει με το σύνθημα «πηγαίνετε να ψηφίσετε. Και ψηφίστε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τη σημερινή Ευρώπη του φόβου με την Ευρώπη της ελπίδας».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *