Τι λέει ο Θάνος Ασκητής για το σεξ τώρα το καλοκαίρι;

kalokairi_sex

Η αρχή του καλοκαιριού σηματοδοτεί για τους περισσότερους το ξεκίνημα μια ευχάριστης περιόδου όπου σηματοδοτείται από την αλλαγή του καιρού, την προοπτική της απόδρασης και των διακοπών. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η διάθεση του ατόμου βελτιώνεται, τα επίπεδα του άγχους υποχωρούν και οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές του και ασφαλώς στην σεξουαλική τους ζωή

Πράγματι, η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών αυξάνεται κατά πολύ κατά την διάρκεια των μηνών του καλοκαιριού, όπως επιβεβαιώνεται και από σύγχρονες έρευνες. Κυριαρχεί η προσδοκία για την ανανέωση της σεξουαλικής ζωής, για περισσότερες σεξουαλικές επαφές ενώ υπάρχει σαφώς η διάθεση για περισσότερο «ρίσκο» στην σεξουαλική ζωή. Οι άνθρωποι τείνουν να εκφράζουν πιο ανοιχτά την επιθυμία τους για σεξ, εμπλέκονται πιο συχνά σε σεξουαλικές «περιπέτειες» ενώ εκτίθενται περισσότερο σε κοινωνικές καταστάσεις που ευνοούν το φλέρτ και την αναζήτηση ερωτικών συντρόφων.

Οι αλλαγές αυτές στην σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με το askitis.gr, έρχονται ως αποτέλεσμα της γενικότερης θετικής μεταβολής στην διάθεση του ατόμου. Η βελτίωση του καιρού, η «υπόσχεση» των διακοπών και η προσδοκία της ξεκούρασης και της διασκέδασης ωθούν το άτομο να βάλει σε προτεραιότητα την ανάγκη του για αναψυχή, κοινωνική και συναισθηματική επαφή, ανάγκες που πολύ συχνά οι σημερινοί άνθρωποι υποβαθμίζουν μέσα στην καθημερινή δίνη των υποχρεώσεων.

Παράλληλα, η σημαντική μείωση του άγχους είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ευνοούν την σεξουαλική ζωή κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Οι περιστάσεις των διακοπών, η προσωρινή μείωση του εργασιακού φόρτου αλλά και η σωματική και ψυχολογική ξεκούραση αποφορτίζουν την γυναίκα και τον άνδρα ψυχοσυναισθηματικά και τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν καλύτερα. Είναι γνωστό, ότι το άγχος είναι ένας από τους πλέον επιβαρυντικούς παράγοντες της σεξουαλικής ζωής του ανθρώπου και μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την σεξουαλική τους λειτουργία.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *