Τζάνις Τζόπλιν: Η μαρτυρία της ερωμένης της – «Δεν φταίω εγώ που πέθανε»

joplin708

Η ερωμένη της Τζάνις Τζόπλιν, Peggy Caserta, έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για τον θάνατό της. Ειδικά από τότε που αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της πως έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών.

Αρνείται έντονα ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο της θρυλικής τραγουδίστριας των ’60ς. Αν και στο memoir της χαρακτηρίζει την Τζάνις Τζόπλιν «φιλαράκι στα ναρκωτικά», αρνείται ότι ήταν εκείνη που την έβαλε στον κόσμο των ουσιών.

«Η Τζάνις Τζόπλιν, o Jame Gurley και ο Sam Andrew έκαναν χρήση ηρωίνης από την αρχή του Big Brother και του Holding Company» είπε η Caserta για τους συνεργάτες της. Ο Sam Andrew την είχε περιγράψει ως κάτι μεταξύ groupie και φίλης.

Οι φήμες για την Caserta ξεκίνησαν αμέσως μετά το βιβλίο της «Going Down With Janis: A Raw and Scathing Portrait of Janis Joplin by Her Female Lover» πριν από 45 χρόνια. Πολλοί είναι εκείνοι που τη συνδέουν με την τραγωδία του θανάτου της Τζάνις Τζόπλιν.

Εκείνη ωστόσο πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί τους σχετίζονται περισσότερο με τη σεξουαλικότητά της παρά με την προσπάθειά τους να συμβιβαστούν με τον θάνατο της διάσημης τραγουδίστριας.

«Ο Sam έκανε ναρκωτικά με την Τζάνις Τζόπλιν όπως κι εγώ. Πρέπει να έχει να κάνει με το θέμα της ομοφυλοφιλίας». Η Τζάνις Τζόπλιν βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο ξενοδοχείο Landmark στις 4 Οκτωβρίου του 1970.

Η μοιραία δόση στην Τζάνις Τζόπλιν

Η Caserta υποστηρίζει ότι ήταν καθαρή τις μέρες πριν τον θάνατό της. Υπέκυψε, όπως αναφέρει, σε μια στιγμή αδυναμίας όταν πέτυχε έναν έμπορο που της χορηγούσε ναρκωτικά. «Απλά έτυχε να βγει για τσιγάρα και έπεσε πάνω στον George στο λόμπι του Landmark. Άρχισε έτσι να το σκέφτεται και ήρθε στο δωμάτιό μου να κάνουμε χρήση ναρκωτικών».

Δεν πιστεύει όμως ότι ήταν η ηρωίνη που σκότωσε την Τζάνις Τζόπλιν. Αλλά η δια βίου μάχη με την αδεξιότητά της. «Παραπάτησε και έπεσε. Είμαι σίγουρη για αυτό». Μετά την έκδοση του βιβλίου της «Going Down With Janis», η πρώην σύντροφος της Caserta, Kim Chappell, σχεδόν δολοφονήθηκε σε μια εκστρατεία εκδίκησης που σχεδίασε ο ίδιος έμπορος ναρκωτικών που έδωσε στην Τζάνις Τζόπλιν τη μοιραία τελευταία δόση.

«Με μαχαίρωσαν όταν βγήκε το βιβλίο της Peggy. Δεν άρεσε στον έμπορο ναρκωτικών που είχε δώσει την τελευταία δόση στην Τζάνις Τζόπλιν το γεγονός ότι αναφερόταν στο βιβλίο. Ήθελε να εκδικηθεί την Peggy» είχε πει η Kim Chappell το 1992. «Δεν μπορούσε να βρει την Peggy και έτσι στράφηκε στην ερωμένη της. Όταν κατάλαβαν ποια είμαι, ήξεραν ότι θα χτυπούσαν και την Peggy και έτσι με μαχαίρωσαν. Με μαχαίρωσαν τρεις φορές στο στήθος, τρυπώντας και τους δύο μου πνεύμονες».

Πηγή: Dailymail

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *