Τζάκρη: «Τον Φεβρουάριο το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Κυβέρνηση τέλος» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Capture

Η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι απλά μια κακή κυβέρνηση, είναι και επιζήμια για τα συμφέροντα του τόπου».

Η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά την συζήτηση επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ανέφερε καταρχήν ότι «η Κυβέρνηση ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης βλέποντας τα σημάδια διάλυσης που ήταν εμφανή άλλωστε σε όλους μας. Ο κ. Πρωθυπουργός σε αγαστή συμφωνία με τον πολιτικό του συνεταίρο τον κ. Βενιζέλο διαπίστωσαν ότι θα καταρρεύσουν πολύ πιο σύντομα απ’ ότι είχαν υπολογίσει υπό το βάρος της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, η οποία θα τσαλάκωνε το παραμύθι επιτυχίας που αφηγούνται οι ίδιοι και τα συνεργαζόμενα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης στον ελληνικό λαό. Και βέβαια υπό το βάρος της κούρσας εκλογής των βουλευτών της συγκυβέρνησης στη λογική της οποίας έχουν διαχωριστεί σε πριγκιπόπουλα του νεοφιλελευθερισμού και σε αυτοδημιούργητους δεξιούς».

Και πρόσθεσε ακόμη «Βέβαια πίσω απ’ αυτήν την εσωτερική διαμάχη που συντελείται με μάσκες και πολιτικές προφάσεις δεν κρύβεται παρά το συμφέρον της επανεκλογής. Στο ΠΑΣΟΚ δεν θα αναφερθώ καθόλου, καθώς θεωρώ ότι βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αφασίας από την πολιτική λοβοτομή που έχει υποστεί από τον Πρόεδρό του».

Η κ. Τζάκρη συνέχισε λέγοντας ότι «οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν ότι από το συζητάμε για την κατάσταση της χώρας, για την ψευτοδιαπραγμάτευση που υποτίθεται πως κάνουν και για τις πραγματικές προοπτικές εξόδου από την κρίση, θα ήταν καλύτερο να γυρίσουν την πολιτική ατζέντα. Το κατάφεραν ομολογουμένως, αλλά για πολύ λίγο. Από χθες ήδη πολλά στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων Υπουργοί, λένε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι “προ των πυλών”, λόγω της αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Συνεπώς η χαρά της Κυβέρνησης δεν κράτησε πολύ. Και η στρατηγική του “μαντρώματος” κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος».

Στη συνέχεια η βουλευτής τόνισε: «Να σας θυμίσω ακόμη ότι μόλις την Δευτέρα κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο σημαντικότερος ετήσιος νόμος του κράτους. Γιατί δεν περίμεναν μερικές βδομάδες την ψήφιση του προϋπολογισμού που έχει και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης;

Πολύ απλά, διότι χειριζόμενοι τους θεσμούς, όπως κάνουν πάντα, θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους τώρα. Θα κλείσουν το μάτι στους ανεξάρτητους βουλευτές. Και θα περιμένουν να θριαμβολογήσουν εάν μαζέψουν καμία ψήφο παραπάνω από τους Βουλευτές της παράταξής τους που έφυγαν αλλά έμειναν χωρίς πολιτική στέγη».

Και πρόσθεσε λέγοντας: «Και θα αναρωτηθεί κάποιος. Και λοιπόν; Ποια η πολιτική ουσία για την χώρα, αλλά και ποιο το όφελος για μια κυβέρνηση που έχει πετάξει “λευκή πετσέτα” από καιρό; Τι νομίζετε ότι θα γίνει κύριοι της συγκυβέρνησης; Θα πάρετε την κοινωνία μαζί σας εάν πάρετε έναν δύο βουλευτές; Θα σας ψηφίσει ο ελληνικός λαός εάν θριαμβολογούν τα μέσα της διαπλοκής ότι τα πήγατε καλά; Θυμάστε το 18 τοις εκατό στις εκλογές του Μαΐου του 2012; Θυμάστε ότι πήρατε αυτά τα ποσοστά με υποσχέσεις για αλλαγή πολιτικής, με Ζάππεια, με το φάρμακο που σκοτώνει; Θυμάστε το προεκλογικό σας θέατρο στην Κυβέρνηση Παπαδήμου με το πήγαινε – έλα των περικοπών παίζοντας τον προστάτη των συνταξιούχων και της μεσαίας τάξης; Θυμάστε την προγραμματική συμφωνία στην τρικομματική κυβέρνηση που πετάξατε στο καλάθι των αχρήστων μόλις την υπογράψατε; Τι νομίζετε τώρα, ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει, ότι εάν πάρετε πίσω έναν Βουλευτή θα ανακουφιστούν οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι; Αυτά νομίζετε;

Εάν θεωρείτε κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης ότι κάνατε κάτι παραπάνω από “μια τρύπα στο νερό” τότε πραγματικά ανησυχώ για την ψυχική σας υγεία. Η απάντηση του ελληνικού λαού θα είναι σκληρή στις εκλογές και δεν θα την αποφύγετε. Ούτε με τις 100 δόσεις, ούτε με την συνέχιση ενός φόρου που έπρεπε να έχει καταργηθεί και συνεχίζεται να τον υφίσταται ο ελληνικός λαός στο 70 τοις εκατό».

Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη τόνισε ότι «Στην Ευρώπη παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής. Αυτή δεν έχει γίνει ακόμα εμφανής σε όλες τις πτυχές της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά εκφράζεται σποραδικά μέσα από αποκλίνουσες ως προς την πολιτική και οικονομική ορθότητα, έτσι όπως την έχει ορίσει το Βερολίνο, πολιτικές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλά και τις συμμαχίες που έχουν διαμορφωθεί στον Ευρωπαϊκό Νότο. Η Ελλάδα σήμερα όχι απλώς απουσιάζει απ’ όλα αυτά, αλλά έχει πάρει και σαφή θέση υπέρ της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής που μας έχει οδηγήσει στο τρέχον οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Αντί ο κύριος Πρωθυπουργός να σπεύσει να συμμαχήσει πολιτικά με τον Ευρωπαϊκό Νότο, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, σύρθηκε προσφάτως μέχρι το Βερολίνο να θερμοπαρακαλέσει την κυρία Μέρκελ να πει στην τρόικα να μην τον μαλώσει και να αποδεχτεί το ψευδεπίγραφο success story που νομίζει πως έχει επιβάλλει στον ελληνικό λαό και την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα όμως δεν είναι απλώς απούσα από τις εξελίξεις, αλλά και τροχοπέδη σε όλες τις πρωτοβουλίες, όπως αυτή στα Ηνωμένα Έθνη, όπου εμφανιστήκαμε ως εκπρόσωποι των Ελβετικών, αντί των ελληνικών συμφερόντων. Γι αυτό και η παρούσα Κυβέρνηση δεν είναι απλώς μια κακή Κυβέρνηση, είναι και επιζήμια για τα συμφέροντα του τόπου και οι πολιτικές της θα μας απομονώσουν εντός της Ευρώπης και θα μας καταστήσουν χώρα παρία και παρακολούθημα των γερμανικών πολιτικών και των οικονομικών της συμφερόντων».

Και κατέληξε λέγοντας: «Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η Κυβέρνηση, το βιώσιμο χρέος, κατά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στα 316 δισ. ευρώ ή στο 168% του ΑΕΠ. Πάντα υπό την θετική προϋπόθεση ότι θα έχουμε ανάπτυξη το 2015, κάτι που είχε προβλεφτεί και για το 2014, αλλά δεν επιτεύχθηκε. Και βέβαια μετά την σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του ΑΕΠ που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών ενισχύοντας με επίπλαστο τρόπο το επιχείρημα ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Οι δαπάνες για τόκους χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης προβλέπονται να διαμορφωθούν στα 5,9 δισ. ευρώ. Και αναρωτιόσασταν που θα βρεθούν τα χρήματα για την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ασχολούσασταν με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, με την απομείωση του χρέους και την αναστολή της πληρωμής τόκων, εάν ασχολούσασταν με την πραγματική φοροδιαφυγή και όχι με την φορολόγηση των κινητών τηλεφώνων των εργαζόμενων, τότε θα βρίσκατε και εσείς κύριοι της συγκυβέρνησης τα χρήματα για την συγκρότηση ενός προγράμματος αναδιάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Αυτά όμως για τον κύριο Σαμαρά είναι ψιλά γράμματα. Η πολιτική είναι για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων, εκτός από αυτά του ελληνικού λαού, με το αζημίωτο βέβαια. Δυστυχώς έτσι βλέπει την πολιτική και γι αυτό η χώρα βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο με τον κύριο Σαμαρά στο τιμόνι της».

Και η κ. Τζάκρη έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι: «Κύριες και κύριοι της συγκυβέρνησης θα σας το πω όσο πιο απλά γίνεται. Τον Φεβρουάριο το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. Κυβέρνηση τέλος. Η μόνη σας προοπτική είναι να φύγετε. Και εγώ με την ψήφο μου σήμερα θα σας βοηθήσω να εκπληρώσετε αυτήν σας την προοπτική ακόμη νωρίτερα». [youtube https://www.youtube.com/watch?v=_a4wUzvqwKI]

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *