Τελικά είναι το Ε.Σ.Ρ. πιο διεφθαρμένο και από το ίδιο κράτος;

Τι τίτλο έβαλα ο μπαγάσας τελικά; Το ΕΣΡ πιο διεφθαρμένο από το ίδιο το κράτος, δηλαδή από αυτό που το γέννησε; Ίσως και να είναι κι έτσι, ίσως και να συμφωνήσεις με τον τίτλο! Μην ξύνεσαι εκεί που δεν πιάνει μελάνι, σε βλέπω!

Γράφει ο Γιώργος Μηλιώτης

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και ώρα 13:15 μέρα και ώρα χαλάρωσης και μιας ταινίας έτσι να ξεφύγουμε από τα καθημερινά, να χαλαρώσουμε βρε αδελφέ! Ανοίγω την ρουφιάνα την τηλεόραση και βάζω τον ΑΝΤ1, βλέπω έναν περίεργο τίτλο ταινίας, «IN AND AOUT», καλό φαίνεται!

Σίγουρα φίλε αναγνώστη θα απόρεις γιατί τα γράφω αυτά, μην απορείς και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Ας πάμε στην υποθέση του έργου.

«Είναι λοιπόν ένας καθηγητής στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αμερική, ένας πολύ αγαπητός καθηγητής για τους σπουδαστές τους. Η μοίρα τώρα; (αυτό δεν μας το διευκρινίζει ο σεναριογράφος) Μήπως είναι κάτι άλλο; Τον φέρει μετά από τον γνωστό διαγωνισμό των OSCAR, να του αφήσει ο κερδισμένος ηθοποιός και παλιός του σπουδαστής «υπόμνημα» πως είναι ομοφυλόφιλος. Όλοι όσοι παρακολούθησαν αυτή την επιβράβευση και άκουσαν τα λόγια του ηθοποιού έμειναν με ανοιχτό το στόμα. Έχασε την εμπιστοσύνη όλων και την μαθητών του, ήταν έτοιμος να παντρευτεί και χάλασε τον γάμο του, έχασε την θέση του στο Πανεπιστήμιο που εργαζόταν κ.ο.κ. Κάτι που σε πολλές περιπτώσεις σε μια συντηρητική κοινωνία θα είχε συμβεί και στην πραγματικότητα, ο κοινωνικός ρατσισμός που δυστυχώς υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας.
Στην αρχή μας δείχνει πως πολεμάει με νύχια και με δόντια να διαψεύσει αυτές τις φήμες και να συνεχίσει να ζει φυσιολογικά όπως πριν. Αλλά τελικά πείστηκε πως είναι ομοφυλόφιλος μετά από παρέμβαση ενός δημοσιογράφου. Το τέλος πιο σιχαμερό, αφού για τέτοια ώρα που βάζουν την ταινία την βλέπουν και παιδιά, άσχετα αν έχουν το σήμα της γονικής συναίνεσης, να αποδεχθεί πώς είναι ομοφυλόφιλος, να χορεύει σαν ομοφυλόφιλος, να συμπεριφέρεται σαν ομοφυλόφιλος.
Αλλά όπως έδειχνε η υπόθεση ο καθηγητής θα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους, ήρθε η ώρα της αποφοίτησης των σπουδαστών, παρευρέθηκε και αυτός εκεί. Το αλλά πιο ήταν, η μεγάλη υποστήριξη όλων των παρευρισκόμενων δηλώνοντας και αυτοί gαy. Έτσι έγινε αποδεκτός στην «συντηρητική» κοινωνία της μικρής πόλης της Ιντιάνας».

Αυτή ήταν περιληπτικά το σενάριο του έργου, μια ιστορία καθημερινότητας, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό το θέμα. Ρατσιστής δεν είμαι τουλάχιστον σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι άνθρωποι με κάποιες σεξουαλικές ιδιαιτερότητες κάτι που είναι γι αυτούς φυσιολογικό όσο και σε εμάς φαίνεται πού περίεργο! Δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας λοιπόν.

Το θέμα Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το γνωστό μας Ε.Σ.Ρ. είναι πολιτικοκοινωνικό, όσοι γνωρίζουμε δημιουργήθηκε από την πρωθυπουργία Σημίτη ως προστασία στον τηλεθεατή για την τηλεόραση και ακροατή για το ραδιόφωνο από ακατάλληλου περιεχομένου, βωμολοχίας, πνευματικών δικαιωμάτων όσον αφορά τα Μ.Μ.Ε., την προστασία των ανήλικων από τα παραπάνω που ανέφερα με προσαρμοσμένους η νομοθετικούς κανονισμούς που τους δίνει η πολιτεία, ακόμα και σε θέματα που μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική η κάποιους πολιτικούς στην κοινή γνώμη, με λίγα λόγια υπάρχει η λεγόμενη, λογοκρισία. Στους μη προσαρμοσμένους η νομοθετικούς κανονισμούς επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα που πολλές φορές είναι πολύ μεγάλα, ιδιαίτερα σε στοχευμένα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Κάτι που βλέπουμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, γιατί το Ε.Σ.Ρ. έχει καταντήσει να προστατεύει τον πολιτικό παρά τον πολίτη, να έχει γίνει πιο διεφθαρμένο από το ίδιο το κράτος, από ανεξάρτητη αρχή να έχει μια εξαρτημένη αρχή από την κάθε κυβέρνηση, θα μου πεις δεν ήταν ποτέ; Ναι, αλλά τώρα έριξε την μάσκα της.

Μία από τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ. είναι – όπως περιγράψαμε παραπάνω – είναι να προστατεύσει τα ανήλικα παιδιά από ακατάλληλες σκηνές βίας και sεx, από βωμολοχίες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει κυρίως την παιδική ψυχή του και να επιβάλει την τηλεόραση να βάλει ταινίες ηθικού περιεχομένου η αντίστοιχες εκπομπές, τουλάχιστον σε ώρες που θεωρούνται αιχμής και βλέπουν άτομα όλων των ηλικιών.

Η ταινία που ανέφερα πριν ήταν ένα παράδειγμα, ήταν μια ταινία με πολύ καλό σενάριο αλλά όχι για αυτή την ώρα που μπορεί να την δει και ένα παιδί, θα μου πεις είχε την σήμα της γονικής συναίνεσης και δεν παίρνει ευθύνη το κανάλι η την -δήθεν- ανεξάρτητη αρχή, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν τους, πολύ περισσότερο τον γονιό που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, χωρίς να καταλάβει πως αν ο γιος του γίνει ομοφυλόφιλος είναι κι αυτό μια αιτία και ρίχνει την αιτία ο ένας στον άλλον. Το Ε.Σ.Ρ. δεν παίρνει καμιά θέση σε αυτό στα μεγάλα κανάλια τουλάχιστον, γιατί αν ένα μικρό κανάλι έδειχνε αυτή την ταινία θα του είχε επιβάλλει μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, αλλά για το μεγάλο κανάλι όπως στην προκειμένη περίπτωση σφυράει αδιάφορα. Γιατί αυτό, πολύ απλά επειδή υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ίσως να γίνομαι εκκεντρικός αλλά αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Στα κανάλια υπάρχει η μεγαλύτερη διαφθορά και λογικό είναι να την περνάν με τα δικά τους μηνύματα με τέτοιο ώστε να μην φαίνονται στον τηλεθεατή άμεσα, όπως ο υπερκαταναλωτισμός, η βια, το ωμό seχ κ.τ.λ. ως κάτι το φυσιολογικό, τους ομοφυλόφιλους και τους διεφθαρμένους με «χύμα» να δείχνουν το ποιόν τους χωρίς να μην συμβαίνει τίποτα, τις ημίγυμνες να κάνουν επιδείξεις στις πρωινές εκπομπές, που αν μικρό κανάλι τις έδειχνε καλύτερα να έκλεινε, γιατί το πρόστιμο που θα τους είχε επιβληθεί θα ήταν πού βαρύ, δεν λέω πολύ καλό να δείχνεται το όμορφο καμπυλόγραμμο κορμί του μοντέλου, αλλά όχι και τόσο πρωί βρε αδελφέ.

Θα μου πεις δεν έχουν οι ομοφυλόφιλοι δικαίωμα στην εργασία;

Ναι και πολύ μεγάλο δικαίωμα από την στιγμή που είναι ένα κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, υπάρχουν στην τηλεόραση ομοφυλόφιλοι οι οποίοι είναι πολύ καλύτεροι και από τον καθένα μας, τουλάχιστον από τον καθένα μας και διακριτικοί. Κάνουν πολύ σωστά την δουλειά τους και χαίρεσαι να τους βλέπεις, όπως σε ένα γνωστό show με μιμήσεις στον ANT1, που οι δύο κριτές ήταν ομοφυλόφιλοι και κάποιοι διαγωνιζόμενοι, σοβαροί, χωρίς να προκαλούν και πραγματικά σε ψυχαγωγούσαν, με λίγα λόγια χαιρόσουν να τους βλέπεις!

Το Ε.Σ.Ρ. ως όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Κάθε κυβέρνηση έχει συμφέρον από τα μεγάλα κανάλια από την στιγμή που μπορεί να κρύβουν την διαφθορά τους και κάθε είδος απάτης η σκανδάλου, αφού και η ίδια κυβέρνηση τα καλύπτει με τον δικό της τρόπο μιας και δεν λειτουργούν με νόμιμη άδεια και χρωστούν πολλά περισσότερα δις ευρώ από αυτά που ξέρουμε. Εμείς ξέρουμε την μια πλευρά χρέους των καναλιών, δηλαδή την εφορία και την κοινωνική ασφάλιση, πόσα άλλα χρωστούν που δεν ξέρουμε; Αν ένα από αυτά τα κανάλια πάει κόντρα στην κυβέρνηση, θα υπάρξει ένας μεγαλοεκδότης που θα το καλύψει! Τώρα έχουν κι άλλες ευλογίες να ρίξουν μια κυβέρνηση, το ΔΝΤ και την Γερμανία να τα καλύπτουν, με λίγα λόγια έχει γίνει όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και φανερά. Αν κάποιο κανάλι πάει κόντρα στην Νεοταξική κυβέρνηση, τότε παίρνει σειρά το Ε.Σ.Ρ. με τα υπέογκα προστίματα του!

Φυσικά συμφέρει την κάθε κυβέρνηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων να υπάρχουν προγράμματα διεφθαρμένου περιεχομένου στην τηλεόραση, αφού καθηλώνουν τον τηλεθεατή και περνούν τα μηνύματα χωρίς να υπάρχει αντίδραση, τότε μην τα βάζουμε μόνο με τους αεροψεκασμούς αλλά και με το κλούβιο μυαλό μας!

Πρόστιμα σε δημοσιογράφους.

Κατακαιρούς ακούμε να «πέφτουν» πολύ μεγάλα πρόστιμα σε μικρά κανάλια και όχι η σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν το Παρασκήνιο στην πολιτική και το την κοινωνική εξαθλίωση, στο δεύτερο για να μην δείχνουμε αυτή την εικόνα στο εξωτερικό, αντί να κάνουν κάτι για να μην υπάρχει αυτή η εικόνα με τους εξουθενωμένους πολίτες. Δίνουν μεγάλη έμφαση σε εγκλήματα κατά των αλλοδαπών και όταν εγκληματήσει αλλοδαπός είναι σαν μην συμβαίνει τίποτα η τα ρίχνουν στα θύματα αντί στον θύτη, ακόμα και σε αυτό αν πάει κόντρα κάποιος δημοσιογράφος μαύρο Ε.Σ.Ρ που τον έφαγε!

Ας μην σε κουράζω άλλο για την ώρα, θα συνεχιστεί αυτό θέμα και σε άλλο άρθρο.
[www.staparaskinia.com]

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *