Τα 7 μυστικά της γυναικείας αυτοϊκανοποίησης

77b60cfeb286adf8dd4c372a2f66a0f1_XL

Η αυτοϊκανοποίηση είναι ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού, ειδικότερα για τις γυναίκες. Σπάνια μιλούν γι’ αυτό και ακόμη σπανιότερα παραδέχονται ότι το κάνουν!

Πρόκειται όμως για μια απολύτως φυσιολογική έκφανση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Οι ειδικοί τρυπώνουν στις γυναικείες κρεβατοκάμαρες και αποκαλύπτουν τα 7 μυστικά της γυναικείας αυτοϊκανοποίησης…

1. Φέρνει πιο γρήγορα τον οργασμό

Κατά μέσο όρο, μια γυναίκα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από έναν άνδρα για να φτάσει στην κορύφωση. Χρειάζονται έως και 15 ή 20 λεπτά προκαταρκτικών για να φτάσουν τα απαραίτητα σήματα στις νευρικές απολήξεις και το αίμα στα γεννητικά όργανα, εξηγεί η Δρ. Sadie Allison, σεξολόγος και βραβευμένη συγγραφέας. Ωστόσο, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να επιτευχθεί ο οργασμός όταν η γυναίκα αυτοϊκανοποιείται. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή η γυναίκα είναι πιο συγκεντρωμένη στις δικές της ερωτικές επιθυμίες αλλά και επειδή γνωρίζει καλύτερα το σώμα της.

2. Δε συμβαίνει τόσο συχνά

Μελέτες δείχνουν ότι το 25% των ανδρών επιδίδεται στη μοναχική σεξουαλική συνήθεια περίπου τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες δεν ξεπερνά το 10%. Το 38% των γυναικών αυτοϊκανοποιούνται μόλις μία φορά το μήνα. Πέρα από τις αναστολές που έχουν οι γυναίκες απέναντι στη συγκεκριμένη πρακτική, ένας ακόμη λόγος που εξηγεί αυτή τη διαφορά είναι η γενικότερη στάση του γυναικείου φύλου απέναντι στην αυτοϊκανοποίηση: για τις γυναίκες, η αυτοϊκανοποίηση δεν είναι τόσο ανάγκη όσο διαδικασία, στην οποία συγκεντρώνονται και διοχετεύουν την ενέργειά τους.

3. Χρειάζεται διαφορετική προετοιμασία

Για τους άνδρες, δε χρειάζεται ιδιαίτερη πρακτική ούτε ψυχολογική προετοιμασία. Μια γυναίκα όμως θέλει να δημιουργήσει πρώτα κατάλληλη ατμόσφαιρα. Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο και μερικά κεριά είναι συνήθως απαραίτητα στην περίπτωση αυτή. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Allison, η γυναίκα συμμετέχει κυρίως εγκεφαλικά σε μια τέτοια διαδικασία και αν αποσπάται η προσοχή της δεν μπορεί να λειτουργήσει.

4. Το άγγιγμα της γυναίκας είναι πιο απαλό

Οι κινήσεις της γυναίκες είναι πιο ανάλαφρες και ντελικάτες σε σύγκριση με τις κινήσεις του άνδρα. Η κλειτορίδα διαθέτει διπλάσιες σε αριθμό νευρικές απολήξεις σε σύγκριση με τη βάλανο του ανδρικού μορίου κι έτσι είναι πιο ευαίσθητη ακόμη και στο παραμικρό άγγιγμα.

5. Η γυναίκα εξερευνεί ολόκληρο το σώμα της

Για τη γυναίκα, η αυτοϊκανοποίηση είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει κάθε σημείο του σώματος, όπως το λαιμό, το στήθος και τα χέρια, εξηγεί η Carlyle Jansen, συγγραφέας και ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων.

6. Ο οργασμός δεν είναι απαραίτητος

Πρόκειται για τη βασικότερη ίσως διαφορά ανάμεσα στη γυναικεία και την ανδρική αυτοϊκανοποίηση. Σύμφωνα με την Allison, για τους άνδρες προτεραιότητα είναι η επίτευξη του «στόχου», όμως για τη γυναίκα η «διαδρομή» είναι αυτή που μετράει περισσότερο.

7. Μπορεί όμως να είναι πολλαπλός

Χρειάζεται αρκετή ενέργεια για να μεταφερθούν τα σωματικά υγρά από τον προστάτη στους αγωγούς των γεννητικών οργάνων, μετά στους όρχεις και τελικά να εξέλθουν από το ανδρικό μόριο. Για τους άνδρες, η λεγόμενη «λύση» είναι το στάδιο του οργασμού που συνοδεύεται συνήθως από την επιθυμία για χαλάρωση και ύπνο. Ο οργασμός είναι και για τη γυναίκα μια σωματικά έντονη εμπειρία, όμως η «λύση» μπορεί να είναι μικρότερη σε διάρκεια κι έτσι είναι πιο πιθανό να επιτευχθούν πολλαπλοί οργασμοί κατά την αυτοϊκανοποίηση.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *