Τα …χώνει στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Β. Διαμαντόπουλος

Με ανοιχτή επιστολή του, ο βουλευτής Καστοριάς, στηλιτεύει τη στάση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε δημοτικούς συνδυασμούς της πρωτεύουσας του νομού, με την …ανοχή της Νομαρχιακής του κόμματος, ενώ δηλώνει την υποστήριξή του στους Ενεργούς Δημότες (ΕΝ ΔΗΜΟ)

 

Ανοιχτή επιστολή του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, προς τους πολίτες της Καστοριάς.

Θέμα: Η πιο σημαντική εκλογική μάχη για το Δήμο Καστοριάς.Βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή, πριν την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη στο Δήμο Καστοριάς.

Και την προσδιορίζω ως την πιο κρίσιμη διότι για πρώτη φορά η γενιά μου-αλλά ίσως και η γενιά των γονιών μας-γνωρίζει μια τέτοια κατάσταση, με την κοινωνία στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης,όπου οι Ο.Τ.Α καλούνται να παίξουν έναν τόσο καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση των πολιτών τους. Ένα ρόλο διαφορετικό από αυτόν του καλλωπισμού και της διαχείρισης των “ανεξάντλητων” πόρων της εποχής της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ψευδαισθήσεων.
Σε αυτή λοιπόν την άκρως πολιτική μάχη,η πεπατημένη του Δημάρχου “
καλοχαιρέτα” “ετελείωσε” και οι λογικές του βαθμού συγγένειας,των σχέσεων εργασιακής εξάρτησης, των εκβιασμών, με τη στήριξη των κομμάτων της διαπλοκής πνέουν –εκ των πραγμάτων-τα λοίσθια.

Στην παραπάνω παλαιοκομματική λογική έρχεται να αντιπαρατεθεί μια οραματική λογική που υπερασπίζεται τη δημόσια περιουσία, ως εργαλείο ανάπτυξης,προκοπής,και ανακούφισης των πολιτών, μέσααπό τη δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής αλληλεγγύης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει-στο όνομα των αγώνων της ριζοσπαστικής αριστεράς-να πάρει θέση.

Έτσι λοιπόν θεωρώ αδιανόητο (και αυτό αποτελεί ευθύνη της Νομαρχιακής Επιτροπής) μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν σε συνδυασμούς, όπως: του νυν Δημάρχου που εφάρμοσε κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές( βάζοντας μάλιστα φρένο και σε πρώιμα κινήματα που εκδηλώθηκαν στο νομό με έδρα τον δήμο Καστοριάς),ενός πρώην βουλευτή της Ν.Δ που είχε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις για φορολογική ασυλία του κεφαλαίου την δεκαετία του 2000 (που μας έφτασε να πληρώνουμε τα σπασμένα τους, εμείς τα συνήθη υποζύγια), ενός πρώην αντιδημάρχου ο οποίος “οραματίζεται” μια “ανάπτυξη” μέσααπό επενδύσεις headsfunds, αλλά και των υπολοίπων δημαρχοκεντρικών επιλογών που συγκροτούνται μόνο στο πλαίσιο των προσωπικών επιδιώξεων.
Ειδικά μάλιστα όταν έχει δημιουργηθεί μια δημοτική κίνηση όπως οι “Εν Δήμο”με:
-Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες
– Υποψήφιο δήμαρχο εκλεγμένο από τη βάση
– Θέσεις για αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία
– Θέσεις για δημιουργία δομών αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες
-Θέσπιση “έξυπνου Δήμου’’ μέσω χρήσης της τεχνολογίας
-Δέσμευση για προάσπιση της δημόσιας περιουσίας
– Ανάδειξη νέων μορφών προώθησης και στόχευσης στον πρωτογενή τομέα
– Αντιφασιστικό χαρακτήρα
-Αντιμνημονιακό χαρακτήρα
– Στάση κατά του υπάρχοντα Καλλικράτικού νόμου και με δέσμευση για αποκέντρωση εξουσιών και μέσα σε αυτόν.

Όλα αυτά τα παραπάνω που εκπέμπουν με τις θέσεις τους οι “Εν Δήμο” επιτρέπουν σε κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό, αριστερό πολίτη να δώσει την στήριξη του σε αυτή την προσπάθεια, που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον και μας δείχνει πως θα μπορούσε να ήταν το παρόν.
Στηρίζω ολόψυχα το εγχείρημα των “Εν Δήμο” και τον υποψήφιο δήμαρχο Σάκη Καρανικολόπουλο, ως πολίτης και βουλευτής του νομού Καστοριάς, για να ‘’πάρουν τα όνειρα της γενιάς μας εκδίκηση”, κόντρα στις λογικές και τις επιλογές που επιχειρούν να ‘’μπαζώσουν’’ το ίδιο το μέλλον, που αναπότρεπτα όμως θα έρθει.

sentra.com

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *