Τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε κάτι παραπάνω από φίλοι

oximonofiloi1

Υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα;

Οι απόψεις επί του θέματος αυτού διίστανται τις περισσότερες φορές και από τη μια πλευρά υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι τα αντίθετα φύλα έλκονται χωρίς αμφιβολία, ενώ από την άλλη, υπάρχουν οι άνθρωποι που υποστηρίζουν θερμά έναν τέτοιο φιλικό δεσμό.

Η αλήθεια μπορεί να βρίσκεται κάπου στη μέση, αν αναλογιστείτε, πως έστω και μια φορά στη ζωή σας θα σας έχει τύχει να αναπτύξετε πιο έντονα συναισθήματα από τον καλύτερο σας φίλο ή να διαπιστώσετε πως τα δικά του έχουν επίσης μεταφερθεί σε άλλο επίπεδο.

Βγαίνατε μαζί συνέχεια, ακόμα και πιο ακατάλληλες ώρες, εκείνες κατά τις οποίες μόνο τα ζευγάρια θα προτιμούσαν να μοιραστούν από κοινού το χρόνο τους. Αλλοτε η διασκέδαση σας φτάνει σε σημείο τελικής πτώσεως.

Μιλάτε για προσωπικά σας θέματα, ακόμα και ερωτικές σας εμπειρίες ή περιπέτειες και ζητάτε ο ένας τη συμβουλή του άλλου, μιας και την κρίνετε πολύτιμη.

Αυτά μέχρι τη στιγμή εκείνη που ο χρόνος σταματάει με εσάς στο ίδιο δωμάτιο, να κοιτάζετε ο ένας τον άλλο, να είστε αγκαλιά και να λέτε «σ’αγαπώ».

Συνέβη άραγε κατά τύχη; Θα αναρωτηθείτε, μα η απάντηση δεν αναμένεται να σας δοθεί τόσο εύκολα. Πιθανότατα να κάνετε μια «περιπλάνηση» ανάμεσα στο friendzone, δηλαδή τη ζώνη φιλίας και στην ερωτική σχέση. Αυτές οι δυο καταστάσεις μπορούν να μπερδευτούν και να σας συγχύσουν, ενώ παράλληλα θα σας δημιουργήσουν διάφορες σκέψεις που αφορούν εσάς και τον καλύτερο σας φίλο: είναι παράλογο ή λογικό; Θα μπορούσε να λειτουργήσει η φιλική σας σχέση ως ερωτική πια;

Απαντήσεις στα παραπάνω δίνουν μικρές συμβουλές, που αξίζει να διαβάσετε.

Τα φιλιά

Η χημεία είναι το Α και το Ω σε μια σχέση. Ο πρώτος τρόπος για να καταλάβετε, αν υπάρχουν αυτά τα «πυροτεχνήματα» στο μυαλό και την καρδιά είναι η στιγμή που θα φιληθείτε, η οποία πρέπει να έρθει αυθόρμητα, με φυσικότητα και να προκαλεί εκρήξεις ενθουσιασμού μέσα σας. Αν έχετε ήδη φιληθεί και νιώσατε κάπως έτσι, τότε μάλλον έχετε βγει από τα όρια του friendzone.

Η συμπεριφορά

Οταν ένας άνθρωπος ανήκει στην κατηγορία του «κολλητού» φίλου, τότε είναι λογικό να γνωρίζει τα πάντα για τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, αλλά και για όλα εκείνα που εννοείτε ακόμα και με το βλέμμα σας. Αυτή η γνώση είναι αμοιβαία. Εχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη δική του συμπεριφορά; Εχει για παράδειγμα γίνει απόμακρος ή πολύ θερμός απέναντι σας; Ακόμα κι αν αυτές οι αλλαγές είναι μεταξύ τους αντίθετες, μπορούν να υποδηλώσουν ότι κάτι υπάρχει μέσα στο μυαλό του. Εσείς δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τι ακριβώς φταίει και να μάθετε!

Οι σχέσεις με τους άλλους

Το να σκεφτείτε ότι είστε το ένα και μοναδικό πρόσωπο στη ζωή αυτού του ανθρώπου είναι μια πολύ συχνή παγίδα. Προσπαθήστε να μάθετε αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόσωπο στη ζωή τους και αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, ξεκαθαρίστε την κατάσταση μέσα στο μυαλό σας, προτού να είναι αργά.

Το στενό περιβάλλον

Αν το γενικό κονσένσους είναι ότι εσείς οι δύο μια μέρα θα καταλήξετε να ανεβαίνετε τα σκαλιά της εκκλησίας, τότε πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή. Τα τρίτα άτομα, τα πιο στενά, αυτά του κοινού και οικείου περιβάλλοντος σας αναγνωρίζουν πάντα τα σημάδια «κλειδιά». Κάπως έτσι μπορεί να βγήκε και η παροιμία « ο κόσμος το’ χει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι» !

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *