Τα μάτια μας λένε στους άλλους αν θέλουμε σεξ

ta-matia-mas-lene-stous-allous-an-theloume-seksΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν ότι τα μάτια μπορούν να αποκαλύψουν τις απόκρυφες σεξουαλικές προθέσεις και να μας «καρφώσουν».

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από ομάδα εθελοντών να κοιτάξει διάφορες φωτογραφίες του αντίθετου φύλου και να αξιολογήσει σε μικρό χρονικό διάστημα αν οι εικονιζόμενοι (γυναίκες ή άνδρες) τους ξυπνούσαν ρομαντικές ή σεξουαλικές διαθέσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι επιστήμονες κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών των εθελοντών.

Αλλού το βλέμμα ανάλογα με τα συναισθήματα

Ετσι, παρατήρησαν πως οι εθελοντές εστίαζαν αλλού το βλέμμα τους όταν τα συναισθήματά τους ήταν ρομαντικά και άλλου όταν ήταν σεξουαλικά. Στην πρώτη περίπτωση οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα κοιτούσαν το πρόσωπο του εικονιζόμενου και στη δεύτερη το υπόλοιπο σώμα.

«Οι άνθρωποι δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι, ή σε θέση, να αναφέρουν με ακρίβεια τα συναισθήματά τους για πόθο απέναντι στην αγάπη, ειδικά όταν βρίσκονται και άλλοι μπροστά», επισημαίνει ο συγγραφέας της μελέτης Stephanie Cacioppo, Ph.D. «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι το βλέμμα ενός ατόμου αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματα αγάπης ή λαγνείας, όταν έχει ένα οπτικό ερέθισμα».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *