Τα κέρδη και τις ζημιές μετρούν τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

kerdi-kai-zimies-metroun-ta-epiteleia-suriza-kai-nd.w_l

Κέρδη και ζημιές από το ντιμπέιτ μετρούν τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που βλέπουν τους αρχηγούς τους κερδισμένους από την τηλεμαχία. Ο …cool Αλέξης και ο …στιβαρός και επιθετικός Μεϊμαράκης συμφώνησαν στη εφαρμογή του Μνημονίου και διαφώνησαν σε όλα τα άλλα. Πώς αποτιμούν τα κομματικά επιτελεία την δεύτερη πιο ζωντανή διαδικασία του ντιμπέιτ μεταξύ των δύο μονομάχων.

Τα κέρδη και τις ζημιές από το χτεσινό ντιμπέιτ που ομολογουμένως ήταν πιο ζωντανό από την τηλεμαχία- σούπα των επτά πολιτικών αρχηγών, μετρούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Κάθε κομματικό επιτελείο  υποστηρίζει ότι νίκησε ο πολιτικός του αρχηγός για διαφορετικούς λόγους, αποτιμώντας την συνολική εικόνα αλλά και τις επιμέρους κινήσεις, τις ατάκες και τις απαντήσεις στις …κόκκινες κάρτες μέχρι και το ύφος του πολιτικού αρχηγού όταν μιλούσε ο αντίπαλός του.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο κερδισμένος του ντιμπέιτ αφού εκτιμούν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός απάντησε σε όλα τα πολιτικά ερωτήματα που του τέθηκαν

Ο Αλέξης ήταν cool και απάντησε σε όλα… λέει η Κουμουνδούρου

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο κερδισμένος του ντιμπέιτ αφού εκτιμούν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός απάντησε σε όλα τα πολιτικά ερωτήματα που του τέθηκαν, μίλησε με σοβαρότητα για την επόμενη μέρα έχοντας ως αντίπαλο τον Ευ. Μεϊμαράκη ο οποίος είχε ως στόχο και αναφερόταν διαρκών στον Πρόεδρο τους ΣΥΡΙΖΑ. Για το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, ο λαϊκισμός του Ευ. Μεϊμαράκη εξαντλήθηκε σε δύο βασικούς τομείς: από την μία πλευρά ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα και προσπαθούσε να τον αποδομήσει με προσωπικούς χαρακτηρισμούς όπως «νεομνημονιακός» και «ωρομίσθιος πρωθυπουργός» και από την άλλη πλευρά δεν απάντησε σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την πολιτική της επόμενης ημέρας για την κυβέρνηση. Το επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι ο κ. Μεϊμαράκης θύμισε τον «κακό του εαυτό» και ανέδειξε την πολιτική του καταγωγή από την Δεξιά, απευθυνόμενος – όπως σημειώνουν- σε ένα κοινό που προέρχεται ή συγγενεύει με την Κεντροδεξιά, όπως είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ ή ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής με τους οποίους έχει ξανανάψει το φλέρτ με τη ΝΔ.

Η επαναφορά του όρου «λαθρομετανάστες» από τον Ευ. Μεϊμαράκη και η εικόνα του …στιβαρού πολιτικού που επιδιώκει να δώσει λύση στο μεταναστευτικό την ώρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι μετέτρεψαν την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, απευθύνεται, σύμφωνα με το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα περιορισμένο κοινό που μαγνητίζεται από τα αστεία περί ύψους και την επιμονή του Ευ. Μεϊμαράκη να αποδομίσει τον Αλέξη Τσίπρα ως νεομνημονιακό. Από την άλλη πλευρά εκτιμούν ότι ο Αλέξη Τσίπρας εμφανίστηκε χαλαρός και σίγουρος, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα και αποφεύγοντας τις προσωπικές αναφορές στον Πρόεδρο της ΝΔ. «Δεν υπέκυψε στον λαϊκισμό του Μεϊμαράκη και στις προσωπικές επιθέσεις του προέδρου της ΝΔ και έδωσε πειστικές πολιτικές απαντήσεις», σημειώνουν στελέχη του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα και επισημαίνουν ότι ακόμα και τις στιγμές που χαλάρωσε ο πρώην Πρωθυπουργός, βγήκε κερδισμένος στην τηλεμαχία με τον Ευ. Μεϊμαράκη γιατί δεν ακολούθησε τον δρόμο των προσωπικών αντιπαραθέσεων ενώ με άνεση αντιμετώπισε τον χαρακτηρισμό «ωρομίσθιος πρωθυπουργός» του Ευ. Μεϊμαράκη, καθώς απάντησε στην ερώτηση και με πρωτοβουλία του επανέφερε την συζήτηση στην διαπραγμάτευση.

«Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Στο επιτελείο της ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς κατάφερε να απευθυνθεί στους αναποφάσιστους με σοβαρότητα εκεί που έπρεπε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ

Το ντιμπέιτ έβγαλε πρωθυπουργό τον Μεϊμαράκη, σημειώνει η Συγγρού

Από την πλευρά της η Συγγρού κάνει λόγο για εμφανέστατη υπεροχή του Ευ. Μεϊμαράκη έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα», καθώς ο Πρόεδρος της ΝΔ ενίσχυσε «την πρωθυπουργικότητά του»,  σύμφωνα με κύκλους της Νέας Δημοκρατίας. «Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Στο επιτελείο της ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς κατάφερε να απευθυνθεί στους αναποφάσιστους με σοβαρότητα εκεί που έπρεπε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ. «Ένας νέος σύγχρονος αρχηγός που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας», ανέφεραν οι πηγές της Ν.Δ οι οποίες εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης κέρδισε τον αντίπαλό του με την αμεσότητα και την απλότητα με την οποία παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ και από το γεγονός ότι φάνηκε πως δεν χρησιμοποίησε το σύνολο των …κόκκινων καρτών που θα μπορούσε να αξιοποιήσει βάση της διαδικασίας.

Επέμεινε στις παρεμβάσεις του λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι αγνώριστος μετά την ψήφιση του Μνημονίου σημειώνοντας ότι έχει γίνει «νεομνημονιακός» σε μία προσπάθεια να αποδομήσει την εικόνα του πρώην Πρωθυπουργού. Τέλος, η προτάσεις για κυβερνητική συνεργασία με στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, ενίσχυσαν- σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ- την εικόνα του πρωθυπουργού εν αναμονή που μπορεί να κυβερνήσει την χώρα με ευρύτερες συνεργασίες. Ακόμα και ο τρόπος που αντιμετώπισε το θέμα του ύψους, αστειευόμενος  για τις κάμερες που έδειχναν τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα, ισοϋψείς, οι επιτελείς της Συγγρού εκτιμούν ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης βγήκε κερδισμένος για την απλότητα με την οποία αντιμετώπισε το θέμα.

Οι δύο φαρμακερές ατάκες του Αλέξη Τσίπρα και του Ευ. Μεϊμαράκη

Αν και ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μην ακολουθήσει την συνταγή των …αμφιθεάτρων με τις έντονες προσωπικές αντιπαραθέσεις και τα καρφιά, παρόλα αυτά άφησε αιχμές κατά την διάρκεια τοποθέτησης του Προέδρου της ΝΔ φέρνοντας τον κ. Μεϊμαράκη σε δύσκολη θέση. Όταν ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Συγγρού, ο κ. Τσίπρας ρώτησε με νόημα «γιατί δεν πήγατε Συγγρού», για να απαντήσει με ταχύτητα ο κ. Μεϊμαράκης ότι παραμένει ακόμα στην Συγγρού το κόμμα. Αντίστοιχα ο κ. Μεϊμαράκης άρχισε να κουράζει με την επιμονή του να χαρακτηρίσει νεομνημονιακό τον Α. Τσίπρα και ωρομίσθιο Πρωθυπουργό σχετικά με την αναφορά τους για τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης. Σε μία απάντηση του όμως ο κ. Μεϊμαράκης εξερράγη αιτιολογώντας τις αιτίες για τις οποίες δεν …αναγνωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι είπε ψέματα στους πολιτικούς αρχηγούς μέσα στον Αύγουστο ότι δεν θα φέρει τα μέτρα και το Μνημόνιο στην βουλή. Η κόντρα για το ύψος των δύο μονομάχων στις κάμερες αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας να πίνει διαρκώς νερό είναι τα αγαπημένα θέματα με τα οποία ασχολείται το διαδίκτυο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *