Τα «ιπτάμενα αυτοκίνητα» έρχονται στην Ελλάδα -Ποιος κολοσσός ενδιαφέρεται για τη χώρα μας

Lilium1

Η Lilium, θυγατρική εταιρεία της Airbus έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για τη λειτουργία της.

Την Ελλάδα φαίνεται ότι έχει επιλέξει ως σημείο εκκίνησης για την λειτουργία των λεγόμενων «ιπτάμενων αυτοκίνητων» που ετοιμάζει η θυγατρική εταιρεία της Airbus!

Ο λόγος που έχει επιλεχθεί η χώρα μας για να ξεκινήσουν τις πτήσεις τα ηλεκτρικά τζετ κάθετης προσαπογείωσης εστιάζεται στο γεγονός της ύπαρξης πολλών νησιωτικών προορισμών στους οποίος ταιριάζουν απόλυτα οι μετακινήσεις με τέτοιου τύπου οχήματα.

Μάλιστα την αποκάλυψη της πρόθεσης της θυγατρικής εταιρείας της Airbus έκανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς ο οποίος βρέθηκε προσκεκλημένος της Lilium στο πλαίσιο του Paris Air Show που διαξάγεται αυτή την εβδομάδα στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Η Lilium αποτελεί μια θυγατρική εταιρεία της Airbus που πρωτοπορεί στη σχεδίαση και κατασκευή των eVTOLs, των πρώτων ηλεκτρικών τζετ κάθετης προσαπογείωσης, ή αλλιώς των «ιπτάμενων αυτοκινήτων» του μέλλοντος, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται. Μια καινοτόμος πρόταση για τις εναέριες μετακινήσεις, φιλική προς το περιβάλλον, ικανή να συμβάλλει σε υψηλής ταχύτητας και ποιότητας μεταφορές.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε στα social media ο κ. Ξιφαράς: «Η Lilium έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για τη λειτουργία τους, καθώς διαθέτει αυξημένη ανάγκη συνδεσιμότητας και υψηλό ενδιαφέρον για τους νησιωτικούς προορισμούς, τουριστικούς ή μη, στους οποίους ταιριάζουν ιδιαίτερα μετακινήσεις με οχήματα αυτού του τύπου.

Η Ελλάδα είναι σε στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Πτήσεων (EASA), ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα που θα εκδοθούν οι σχετικές ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για το κανονιστικό πλαίσιο ένταξης των eVTOLs, να προχωρήσουμε άμεσα στην εναρμόνιση των εθνικών μας κανονισμών.

Παράλληλα, εξετάζουμε τα τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με τις απαιτούμενες προσαρμογές στα υφιστάμενα ελικοδρόμια, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τα «ιπτάμενα αυτοκίνητα».

Το ενδιαφέρον μιας τόσο σοβαρής εταιρείας για την ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας -όπως οι αυξημένες ανάγκες μετακινήσεων λόγω τουρισμού και η νησιωτικότητα– μας κάνουν να έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη και προσμονή για αυτό το φουτουριστικό project

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...