Τέρμα οι βαρετές κρέπες -Συνταγή για το διάσημο κανελέ με σχεδόν τα ίδια υλικά

canelles-glyko-bordeaux-sintagi

Περιέχουν πάνω – κάτω τα ίδια υλικά μιας συνταγής για κρέπες, όμως είναι το πιο αφράτο γαλλικό «μάφιν» που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Όποιος έχει την τύχη να βρεθεί στη γαλλική πόλη Μπορντό και να περπατήσει στις όχθες του ποταμού Γαρόνα, θα παρατηρήσει πως όλες οι «μπουλανζερί», αυτοί οι ξακουστοί φούρνοι της Γαλλίας με τα απίστευτα αρτοσκευάσματα διαθέτουν ένα ξεχωριστό γλυκάκι. Ονομάζεται κανελέ και είναι ό, τι πιο διάσημο μετά τα κρασιά της πόλης Μπορντό.

Αφράτο και αρωματικό, συνήθως με ρούμι και βανίλια, έχει ένα απολαυστικό χρώμα εξωτερικά και υπέροχη υφή στο εσωτερικό. Αναζητώντας περισσότερα για το γλυκό, παρατηρήσαμε πως με εξαίρεση το ρούμι, τα υλικά του δεν διαφέρουν σε τίποτα από μια κλασική κρέπα.
Υλικά

1 λίτρο γάλα
500 γρ ζάχαρη
250 γρ αλεύρι
4 αυγά
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
8 κουταλιές ρούμι
1 κομμάτι σε μέγεθος καρυδιού βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και τη βανίλια
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο της ζάχαρης και προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά ανακατεύοντας να ενωθούν στο μείγμα και στη συνέχεια κάνουν το ίδιο και με τους κρόκους
Προσθέτουμε σταδιακά και το γάλα ζεστό και τέλος ρίχνουμε το ρούμι και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί στο ψυγείο (ιδανικά για μια ολόκληρη μέρα)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και γεμίζουμε ατομικές φόρμες σιλικόνης για ψήσιμο με τη ζύμη που καλό είναι να έχει μείνει εκτός ψυγείου μισή ώρα
Ψήνουμε για 35 με 45 λεπτά

Βίντεο: Μια συνταγή για τα διάσημα κανελέ

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως ετοιμάζονται τα κανελέ (μην σας απασχολούν οι ποσότητες, αφορούν σε διαφορετική δοσολογία).

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...