Τάισαν με 200 κιλά καλαμπόκι τα πτηνά της παγωμένης λίμνης Καστοριάς τα μέλη του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες)

Capture

Πολύπλευρος είναι ο ρόλος του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού, αφού πέραν των άλλων σκοπών του, στοχεύει και στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.

Και αυτό το αποδεικνύει εμπράκτως, αν κρίνει κανείς από τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την επέλαση του ολικού παγετού και του χιονιά στην περιοχή της Καστοριάς.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου, μπροστά στα έντονα καιρικά φαινόμενα που «βομβαρδίζουν» με πάγο και χιόνι την περιοχή, φρόντισαν να σκορπίσουν στη λίμνη Καστοριάς 200 κιλά τροφής (καλαμπόκι) για τα πουλιά.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου η το πολικό ψύχος έχει παγώσει την λίμνη η οποία παράλληλα έχει καλυφθεί από την έντονη χιονόπτωση, με αποτέλεσμα πουλιά, αλλά και πάπιες να μην μπορούν να εντοπίσουν τροφή.

«Αν δεν προχωρούσαμε στην ρίψη τροφής, τα πτηνά θα απειλούνταν με αφανισμό, αν κρίνουμε και από το συνδυασμό, χιονιού, παγωνιάς και μη εξεύρεση τροφής. Θεωρώ ότι με την ρίψη της τροφής θα βοηθήσουμε κατά πολύ τα πτηνά να παραμείνουν στην περιοχή μας και ζωντανά», σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες εφόσον εξακολουθήσουν τα ίδια καιρικά φαινόμενα.

taisma poulia kastoria 12 1 2017

taisma poulia kastoria 12 1 2017 2

Κατηγορία :Επικαιρότητα

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *