Σύσκεψη των φορέων του νομού για τα απελευθερωμένα μινκ

Σύσκεψη των φορέων του νομού για τα απελευθερωμένα μινκ

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής .

σχετικά με τη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της λίμνης Ορεστιάδας από την ύπαρξη και αναπαραγωγή ελεύθερων μίνκ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στην αίθουσα του ενυδρείου Καστοριάς το Σάββατο 20 Ιουνίου και ώρα 12.00μμ.

Στη συζήτηση, η οποία  ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Καστοριάς, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς, εκπρόσωποι της Εταιρίας Περιβάλλοντος Καστοριάς καθώς και του Συλλόγου των Φίλων Περιβάλλοντος και η Ιχθυολόγος του Ενυδρείου Καστοριάς και Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν όλοι οι φορείς επί του προβλήματος συμβάλλοντας με προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Η συζήτηση κατέληξε με τη δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη να προχωρήσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην εξεύρεση πόρων ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του οικολογικού κινδύνου.

Ο Βουλευτής από την πλευρά του υποσχέθηκε να είναι δίπλα σε όλη αυτή την προσπάθεια και να  επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο αν χρειαστεί, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση του θέματος

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...