ΣΥΡΙΖΑ: κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και αναδιανομή εισοδημάτων

8 δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στην ανασυγκρότηση της χώρας μέσω ενίσχυσης του εισοδήματος, των επιχειρήσεων και των οικονομικά αδύναμων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά παρουσίασε τη νέα κοινωνική συμφωνία που υπόσχεται στην περίπτωση που ο λαός του δώσει τη δυνατότητα διακυβέρνησης.
Έτσι για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το θέμα του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους με ταυτόχρονη αναδιανομή του εισοδήματος υπερ των οικονομικά ασθενέστερων με ταυτόχρονη ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να στηριχθεί η ευρεία μάζα του πληθυσμού που κινείται στο λεγόμενο χαμηλό και πολύ χαμηλό εισόδημα.
Ταυτόχρονα για τη στήριξη των μεσαίων μισθολογικά στρωμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, αλλά και μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων κατά κλάδο ώστε να στηριχθεί η παραγωγικότητα αλλά και η κατανάλωση.
Στο επίπεδο των επιχειρήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται έναν νέο διαφανές και δίκαιο φορολογικό καθεστώς, μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης από το δημόσιο με τη δημιουργία ενός φορέα ειδικού σκοπού.
Ταυτόχρονα ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα new deal σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναζήτηση ευρύτερων συμμαχιών ώστε με πυλώνα το κόμμα της αριστεράς να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα προωθήσει τις παραπάνω αλλαγές και παρεμβάσεις για να βγει η χώρα από το τέλμα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...