ΣΥΡΙΖΑ: Απλή αναλογική εδώ και τώρα!

ΣΥΡΙΖΑ: Απλή αναλογική εδώ και τώρα!

“Σφήνα” στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας απλή αναλογική εδώ και τώρα!

Η ανακίνηση του θέματος περί εκλογικού νόμου εκ μέρους της κυβέρνησης κατά την Κουμουνδούρου αποτελεί “ομολογία ήττας”.

Μάλιστα για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη “δεν θα το σκεφτόντουσαν να πάνε σε μια τέτοια συζήτηση αν δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι έρχεται η καταστροφή και ο όλεθρος στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτέ”.

Η άποψη που εξέφρασε ο κ. Σκουρλέτης στον ΣΚΑΙ και η οποία πιθανώς αντικατοπτρίζει και τη θέση της ηγεσίας είναι ότι “ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να είναι ένας άσσος στο μανίκι, τον οποίο πετάμε στο τραπέζι και γι’ αυτό εμείς έχουμε υποστηρίξει την καθιέρωση της απλής αναλογικής”.

Προκάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση “αν πράγματι κατάλαβε ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής, τότε θα έπρεπε να παραιτηθεί τώρα και να προκηρύξει εκλογές”.

Γιατί, όπως εξήγησε “δεν μπορεί να κυβερνάς τα δυο προηγούμενα χρόνια με το μπόνους των 50 εδρών, να κάνεις πράγματα εκτός των προγραμματικών σου δεσμεύσεων και τώρα να έρχεσαι να κοροϊδεύεις” και όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ “να πει η κυβέρνηση αλλάζω τον εκλογικό νόμο, καταργώ το … και πάμε για εκλογές” ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε “Αμ’ έπος, αμ έργον. Ιδού η πρόκληση λοιπόν”.

Πρόσθεσε πάντως στη συνέχεια ότι “προσωπική” του γνώμη είναι, “Αν είναι να συνδεθεί το θέμα των εκλογών με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, να το επιχειρήσουν. Αλλά προσέξτε, για απλή αναλογική μιλάμε”.

Ενδεχομένως ο κ. Σκουρλέτης ρίσκαρε πολιτικά με τα όσα είπε ποντάροντας στο γεγονός ότι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς είναι αρνητικοί σε αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο καθώς η “δεξιά” παράταξη ανέκαθεν ήταν κατά της απλής αναλογικής και γιατί μια τέτοια κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησης θα ισοδυναμούσε με ηττοπάθεια που έφερνε αντίθετα αποτελέσματα.

Πάντως στην Κουμουνδούρου κρατούν τις κεραίες τους τεντωμένες αφού δεν αποκλείουν αιφνιδιασμούς από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να διασωθούν εκλογικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *