Συνταγή για πανεύκολες, υγιεινές, πατάτες κυδωνάτες -Τραγανές και απολαυστικές

Screenshot 2021-06-22 at 11-33-05 Συνταγή για πανεύκολες, υγιεινές, πατάτες κυδωνάτες -Τραγανές και απολαυστικές GASTRONOMI[...]

Αυτές οι χορταστικές πατάτες γίνονται στον φούρνο, αλλά αναδεικνύουν τη γεύση περισσότερο από τις λατρεμένες τηγανητές, σε μια συνταγή για αρχάριους της μαγειρικής.

Πατάτες, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο. Μόνο αυτά χρειάζεται κανείς για να ετοιμάσει πατάτες στον φούρνο που θα συναγωνιστούν την πιο καλοτηγανισμένη πατάτα. Το μυστικό τους είναι πως ψήνονται με τη φλούδα, αλλά και ότι βράζουν για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, πριν αποκτήσουν τραγανή κρούστα στο φούρνο.
Υλικά

Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μισό κιλό πατάτες για φούρνο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και κόβουμε σε μακριές, ομοιόμορφες λωρίδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση και αλατίζουμε. Προσθέτουμε στο νερό τις πατάτες και βράζουμε για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 2 λεπτά.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και απλώνουμε στο ταψί σε μια στρώση.
Ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα, να πάρουν ωραίο χρώμα και να τραγανίσουν.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/gastronomie/paneykoles-ygieines-patates-kydonates

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *