Συνταγή για πάναπλη, αφράτη και μεταξένια ομελέτα -Τα μυστικά βήμα βήμα από τον Τζέιμι Ολιβερ

Screenshot 2021-06-09 at 12-42-54 Συνταγή για πάναπλη, αφράτη και μεταξένια ομελέτα -Τα μυστικά βήμα βήμα από τον Τζέιμι Ολ[...]

Μπορεί η λαϊκή παράδοση να μετρά τη μαγειρική δεινότητα μιας νοικοκυράς με βάση την ικανότητά της να βράσει ένα αυγό, όμως μια συνταγή για απλή, αφράτη και απολαυστική ομελέτα, έχει κι αυτή τα μυστικά της.

Αναζητώντας τρόπους να αναβαθμίσει κανείς την πιο απλή συνταγή που μπορεί να βάλει σε λίγα λεπτά στο τραπέζι, «σκοντάψαμε» πάνω σε ένα παλιό βίντεο του Τζέιμι Όλιβερ. Τρία υλικά και αναρίθμητα μυστικά και συμβουλές του Βρετανού σεφ μας δείχνουν βήμα βήμα πώς θα σερβίρουμε την πιο αφράτη, ομελέτα.
Μερικά μυστικά της συνταγής

Το μυστικό για τις ομελέτες είναι να κάνετε εξάσκηση. Όπως λέει ο Τζέιμι Όλιβερ, αν κάνετε την πρώτη λάθος, μάθετε από αυτή σας την προσπάθεια και δοκιμάστε ξανά. Αν σκουρύνει πολύ ψήστε τη λιγότερο, αν δεν έχει ωραία αφράτη υφή και πάλι σκεφτείτε να την ψήσετε λιγότερο.

Ένα άλλο μυστικό για την ομελέτα είναι να την μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά και να μην βιάζεστε να την ψήσετε γιατί τότε θα στερήσετε το απαλό, αφράτο αποτέλεσμα που κάνει ένα τόσο απλό πιάτο τόσο ξεχωριστό.

Σύμφωνα με τον Τζέιμι Όλιβερ, μπορείτε να πειραματιστείτε με μια σκέτη ομελέτα, με λίγο τυρί και αφού συνηθίσετε την τεχνική να προσθέσετε κι άλλα υλικά. Μανιτάρια περασμένα στο τηγάνι πριν ρίξετε τα αυγά ή φρυγανισμένο μπέικον και λαχανικά είναι μόνο μερικές επιλογές για μια ενισχυμένη ομελέτα.
Βίντεο: Δείτε την ομελέτα που ετοίμασε ο Τζέιμι Όλιβερ

Στα επόμενα πέντε λεπτά θα δείτε πως ο Βρετανός σεφ κάνει κάθε κίνησε να μοιάζει παιχνιδάκι. Θα μου πείτε, ομελέτα φτιάχνει… κι όμως και η ομελέτα έχει τα μυστικά της.
Υλικά

3 αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο και βούτυρο
3 κουταλιές τριμμένο πικάντικο κίτρινο τυρί (τσένταρ)

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε
Χρησιμοποιούμε ένα αντκολλητικό τηγάνι περίπου 18 εκατοστών, διάμετρος που αποτελεί την ιδανική για μια ομελέτα, σύμφωνα με τον Βρετανό σεφ. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι
Προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και ένα κομμάτι βούτυρο σε μέγεθος καρυδιού
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα με το πιρούνι τραβάμε το αυγό από τις άκρες προς το κέντρο, ανακινώντας το σκεύος ώστε να καλύπτουμε το κενό που δημιουργείται στη βάση του.
Αφού περάσει μισό λεπτό, ανασηκώνουμε το σκεύος και περιστρέφουμε την ομελέτα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το αυγό. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί
Αφήνουμε την ομελέτα μισό λεπτό ακόμη, παρακολουθώντας το αυγό να ψήνεται, να αλλάζει χρώμα και σύσταση. Δεν θέλουμε να παραστεγνώσει, ούτε να πάρει χρώμα.
Παίρνουμε μια σπάτουλα και απαλά, χωρίς να το παρακάνουμε, πιέζουμε ώστε να ξεκολλήσουν οι άκρες της ομελέτας περιμετρικά. Ανακινούμε την ομελέτα για να παρατηρήσετε αν κινείται και δεν έχει κολλήσει στο τηγάνι.
Βάζουμε τη σπάτουλα κάτω από την ομελέτα και τη διπλώνουμε στα δύο. Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει τα αυγά να έχουν μόλις ξεκινήσει να παίρνουν χρώμα, αλλά να παραμένουν σε τόνους λαμπερού κίτρινου
Μεταφέρουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με ό, τι εμείς επιθυμούμε
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *