Συνταγή για δύο ντιπ έτοιμα σε 2 λεπτά -Το κόλπο με την κρεμμυδόσουπα

dip-mistiko-kremmydosoupa-sintagi

Υπάρχουν οι κλασικές, παραδοσιακές συνταγές που απαιτούν προσοχή ως και τη λεπτομέρεια και είναι και εκείνα τα μαγειρικά τρικ που θα δώσουν τέλειο αποτέλεσμα σε χρόνο μηδέν.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως έρχονται στο σπίτι φίλοι και θέλετε να ετοιμάσετε ένα, δυο ντιπ για να συνοδεύσετε τυριά, κρακεράκια και πατατάκια που θα βγάλετε με το κρασί. Έχουμε λοιπόν δύο πανέξυπνες συνταγές: Η μία σούπερ παραδοσιακή και ακαταμάχητη, για σπιτική μαγιονέζα με λεμόνι – θα είναι στο μπολ σε λιγότερο από ένα λεπτό – και η άλλη ένα ντιπ με βάση το γιαούρτι και υπέροχη γεύση κρεμμυδόσουπας.

Σε ό, τι αφορά τη μαγιονέζα σημειώστε πως καθώς έχει αυγό, καλό είναι να προμηθευτείτε πολύ φρέσκα αυγά καλής ποιότητας, ενώ για να πετύχει η σος, θα πρέπει να τα έχετε εκτός ψυγείου, ώστε να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να την ετοιμάσετε και με ελαιόλαδο, ωστόσο θυμηθείτε πως ενδεχομένως έτσι να έχει πιο έντονο, βαρύ άρωμα.
Υλικά για τη μαγιονέζα

300ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
2 κ.σ. στυμμένο χυμό λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι, το αυγό, το λεμόνι και τη μουστάρδα σε ένα δοχείο, ιδανικά στενό και ψηλό και αλατοπιπερώνουμε
Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά, ξεκινώντας από τον πάτο του σκεύους. Όσο συνεχίζουμε το χτύπημα, ανεβάζουμε το μπλέντερ προς την επιφάνεια.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί

Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τη μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει καλά και στο ψυγείο. Η σπιτική μαγιονέζα είναι ασύγκριτη στη γεύση, όμως δεν αντέχει όσο εκείνη του εμπορίου και καλό είναι να την καταναλώσουμε το πολύ σε 4 με 5 ημέρες.

Ντιπ γιαουρτιού με κρεμμυδόσουπα

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ)
1 φακελάκι κρεμμυδόσουπα σε σκόνη
1 κουταλάκι ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου με την ξηρή κρεμμυδόσουπα και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο, αν θέλουμε και σερβίρουμε
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *