Συναντήσεις και επαφές της Ομοσπονδίας Γούνας στις Βρυξέλλες για θέματα του κλάδου (φωτογραφίες)

1

Για την ανάδειξη και την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο της γουνοποιίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  κλιμάκιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας μετέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη διοργάνωση «This Is Fur». Σκοπός της διοργάνωσης «This Is Fur»,  η οποία πραγματοποιήθηκε από 21-01-2020 έως 23-01-2020 στις Βρυξέλλες στο κεντρικό τμήμα του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από το FUR EUROPE ευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας, είναι η προβολή του κλάδου της γούνας στο κέντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και η δημόσια προβολή των θέσεών του καθώς και οι συναντήσεις εκπροσώπων του κλάδου με τους ευρωβουλευτές και τα μέλη των εθνικών αντιπροσωπειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Την αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας αποτελούσαν ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. κ. Δημήτριος Κοσμίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Γ. κ. Αθανάσιος Λάγγας, ο Νομικός Σύμβουλος της Ε.Ο.Γ. κ. Γιάννης Καραβιδάς, με τη συμμετοχή της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κας Μαρίας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη και της Γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου κας Ευφροσύνης Ντιό.
Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την πλειονότητα των ευρωβουλευτών από όλα τα πολιτικά κόμματα καθώς και με μέλη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Ευρωπαϊκή Ένωση και έγινε ενημέρωση σχετικά με τον κλάδο της γούνας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βελγίου.

Ιδιαίτερα τονίστηκαν οι θέσεις του κλάδου σχετικά με τα θέματα του άμεσου Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως το σχεδιαζόμενο Green Deal με την ένταξη της συνθετικής γούνας στα υπό απαγόρευση πλαστικά προϊόντα, την αναγνώριση της εφαρμογής της αρχής της κυκλικής οικονομίας από τον κλάδο της γούνας με την επισήμανση ότι η γούνα αποτελεί φυσικό και επαναχρησιμοποιούμενο προϊόν σε αντίθεση με τα συνθετικά υποκατάστατα αλλά και τα άλλα προϊόντα ένδυσης.
Σε όλες τις συναντήσεις δόθηκε έγγραφο υλικό αναλυτικό για τις θέσεις του κλάδου της γούνας και τονίστηκε η οικονομική σημασία της γουνοποιίας για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *