Συνάντηση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου με φοιτητές του Τ.Ε.Ι Καστοριάς

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ευάγγελος Διαμαντόπουλος με φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, οι οποίοι έχουν κατ εξαίρεση μετεγγραφεί από το ΤΕΙ Γρεβενών, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 90/2013.

Οι φοιτητές ενημέρωσαν το βουλευτή ότι ακολουθώντας τις συμβουλές των ιθυνόντων επέλεξαν να μετεγγραφούν στο ΤΕΙ Καστοριάς, μετά από διαβεβαίωση των προϊσταμένων των δύο τμημάτων ότι θα λάβουν τον τίτλο σπουδών του τμήματος Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών ( νυν Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Καστοριάς).

Πρόσφατα όμως ενημερώθηκαν ότι ο τίτλος που θα λάβουν θα είναι του τμήματος Γρεβενών (Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία), δείγμα της προχειρότητας με την οποία το Υπουργείο προχώρησε σε «μεταρρυθμίσεις» με πρόσχημα την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε μια εποχή που λόγω των μνημονιακών πολιτικών η ελληνική οικογένεια αδυνατεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος της φοίτησης των παιδιών, μακριά από τον τόπο διαμονής, οι εν λόγω οικογένειες αναγκάστηκαν να προβούν σε επαναλαμβανόμενες μετεγγραφές- μετακινήσεις.

Ζητώντας εναγωνίως λύση στο πρόβλημά τους οι φοιτητές ενημέρωσαν με επιστολή το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και φορείς τις περιοχής.

Ο βουλευτής από τη μεριά του υποσχέθηκε να καταθέσει στη Βουλή Αναφορά με την επιστολή των φοιτητών προς το Υπουργείο Παιδείας και να επεξεργαστεί με το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ το δίκαιο αίτημα των φοιτητών, μέσα από ένα ευρύτερο πλαίσιο αποσαφήνισης των ασαφειών του σχεδίου «Αθηνά» . Πρότεινε μάλιστα στους φοιτητές που τους θεωρεί κομμάτι της πόλης μας , να αναλάβουν ενεργό δράση με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους σε κινήματα, δράσεις και φορείς , ενημερώνοντας τις τοπικές αρχές της περιοχής μας και ζητώντας τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα τους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *