Συνάντηση της ΕΠΣ Καστοριάς με τις ομάδες – Τι συζητήθηκε (Φωτο)

b2053-eps-panos

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ συνάντηση της διοίκησης της ΕΠΣ Καστοριάς με εκπροσώπους των ομάδων στα γραφεία της Ένωσης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η πραγματοποίηση λαχειοφόρου αγοράς και η ενημέρωση των ομάδων για αλλαγές στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Στο κάλεσμα της ΕΠΣ ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι απ΄ όλα σχεδόν τα σωματεία εκτός των Ελπίδων Μεσοποταμίας και των Rossoneri Άργους Ορεστικού.

Τώρα, όσο αναφορά την λαχειοφόρο αγορά που έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση των ομάδων και θα έχει δώρο ένα αυτοκίνητο, πραγματοποιήθηκε στην ουσία μια ψηφοφορία όπου από τα 25 σωματεία που συμμετέχουν στα δύο πρωταθλήματα (α και β κατηγορία) υπέρ ήταν τα 18, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν 5 ομάδες (Γράμμος Μαυροχωρίου, Ηρακλής Πολυκάρπης, Αστραπή Μεσοποταμίας, Χιλιόδενδρο και ΠΑΟΚ Κωσταραζίου) με το Κωσταράζι τελικά να θέλει να συμμετέχει, αλλά με τον όρο ότι θα έχει τα λαχεία μέχρι τέλος της εβδομάδας, μιας και τότε θα πραγματοποιηθούν και οι εκδηλώσεις, ενώ απών όπως προαναφέραμε ήταν οι Ελπίδες και οι Rossoneri. 

Στην λαχειοφόρο αγορά θα διατεθούν 80.000 λαχεία τα οποία θα μοιραστούν σε όσες ομάδες θα συμμετέχουν τελικά και επιπλέον της ΕΠΣ Καστοριάς. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να προκαταβάλει το ποσό των 350 ευρώ στην Ένωση για να μπορέσει να πάρει τους λαχνούς, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που οι πέντε ομάδες δεν συμφώνησαν να συμμετέχουν.

Στη συνέχεια η διοίκηση της ΕΠΣ Καστοριάς ενημέρωσε όσους παρευρέθηκαν, για την έκδοση δελτίου πιστοποίησης προπονητή, όπου επισήμανε ότι για την είσοδο των προπονητών στους αγωνιστικούς χώρους απαιτείται η έκδοση Δελτίου πιστοποίησης προπονητή.

Παράλληλα τους ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές του ΕΤΑΚ Καστοριάς το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα (7 ωρών), πρώτων βοηθειών για τους προπονητές και έναν υπεύθυνο παράγοντα ή το φροντιστή​ που ανήκει στην δύναμη της.

Ενώ η Ε.Ε. της ΕΠΣ Καστοριάς ζήτησε από τα σωματεία να καταγράψουν τα προβλήματα των γηπέδων και γενικά των αθλητικών εγκαταστάσεων (περίφραξη – αγωνιστικός χώρος – αποδυτήρια) ώστε να υπάρξει συνεργασία σωματείων και επιτροπής γηπέδων της ΕΠΣ να ζητήσουμε βοήθεια από τους Δήμους να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα γήπεδα αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες, αφού έχουν περάσει πλέον όλες οι αρμοδιότητες (αδειοδοτήσεις- συντηρήσεις) στους Δήμους.

Τέλος θέμα συζήτησης τέθηκε και η διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ, όπου προτάθηκε να μην πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο ΔΑΚ Καστοριάς, αλλά να μπορεί να γίνει και σε άλλα γήπεδα, με την προϋπόθεση να υπάρχουν κερκίδες και ο αγωνιστικός χώρος να είναι σε άριστη κατάσταση.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *