Στόχος της νέας Διοίκησης του ΣΕΓ το μεγαλύτερο άνοιγμα σε νέες αγορές (ρεπορτάζ)

segΜεγαλύτερο  άνοιγμα σε νέες αγορές, είναι ένας από τους πολλούς στόχους που έχει θέσει η νέα διοίκηση του  ΣΕΓ η οποία  προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν πρόσφατα

 

Τα απερχόμενα μέλη του  Δ.Σ, παρέδωσαν τυπικά τα ηνία του ΣΕΓ στο καινούργιο .

«Είμαστε ιδιαίτερα  χαρούμενοι  γιατί με απόλυτη ομοψυχία έχουμε περάσει τις εκλογικές διαδικασίες .

Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Από  τα  70 ταμειακά τακτοποιημένα μέλη μας, ψήφισαν  56 σε μια  ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο  για τη  γούνα. Είχαμε μεγάλη  ανανέωση  σε ποσοστό  72% στα μέλη του  Δ.Σ. Τα πέντε από τα επτά μέλη είναι καινούργια, δυο μέλη παρέμειναν από την  προηγούμενη  διοίκηση, ώστε να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση και πιστεύουμε ότι με τις επιτυχίες που είχαμε και με τον νέο  σχεδιασμό που θα κάνει το νέο  Δ.Σ., θα πάμε πολύ-πολύ καλύτερα.

Δένεται το παλιό Δ.Σ,  με το καινούργιο. Πιστεύουμε ότι οι επιτυχίες θα  συνεχιστούν  και χρησιμοποιώντας την προίκα που είχαμε θα πάμε πολύ καλύτερα». Δήλωσε ο  απερχόμενος πρόεδρος του  ΣΕΓ Θωμάς Λαγγιώτης.

«Παραλαμβάνω μια χρονιά από τον κ.Λαγγιώτη, αλλά και μια επιτυχημένη  πενταετία  από τα προηγούμενα συμβούλια. Είμαστε νέο σώμα ,  με φρέσκιες ιδέες, με όρεξη, θα δουλέψουμε όσο μπορούμε πιο σκληρά για τους συναδέλφους.  τα προβλήματα, είναι πολλά, οι οικονομικές συγκυρίες για τον κλάδο  είναι  δύσκολες, θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι παλιοί». Σημείωσε ο νέος πρόεδρος του  ΣΕΓ  Μηνάς  Κουτσουλιώτας , ο οποίος αναφερόμενος στους στόχους της νέας  διοίκησης  είπε: «Θέλουμε να κάνουμε  τον ΣΕΓ πιο ανοιχτό σε νέες ιδέες και νέες αγορές. Ήδη δουλεύουμε  γι΄αυτό. Με την παλιά διοίκηση  συνεργαζόμαστε,  ενημερωνόμαστε για τα καινούργια θέματα που τρέχουν  και ο προσανατολισμός μας είναι  στο να προσφέρουμε κάτι καινούργιο. Κάποιες νέες εναλλακτικές προτάσεις στους συναδέλφους».

Ο  κ. Κουτσουλιώτας   δήλωσε ακόμη  ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες  για τη  συνένωση των  φορέων του κλάδου  τονίζοντας ότι  «ο  ΣΕΓ είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση», ενώ  επισήμανε  ότι  η έκθεση γούνας  θα συνεχίσει να γίνεται  στην Αθήνα   «αφού είναι  ένας επιτυχημένος  θεσμός». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι  η επόμενη  FurExcellenceinAthens  θα πραγματοποιηθεί το  διάστημα  30 Μαρτίου-3 Απριλίου  2016.

Ο νέος πρόεδρος του  ΣΕΓ μίλησε επίσης  για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της  γούνας .

«Είμαστε μπροστά σε ένα αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων  δημοπρασιών . Η  γνωστή κατάσταση με την κύρια  αγορά μας στη  Ρωσία, με τα προβλήματα, τον πόλεμο, με την υποτίμηση του  ρουβλίου  μια  καλοκαιρινή σεζόν που ξεκίνησε με πολλές  δυσκολίες, με μια  γενική   συγκυρία της οικονομικής πολιτικής της χώρας μας και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης  δυσχερή.  Μέσα σε όλα αυτά ο κλάδος παλεύει και  είναι πολύ  δύσκολες οι  καταστάσεις». Σημείωσε  και εξέφρασε την  ελπίδα ότι το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί  θα αντιστραφεί.

Ελένη  Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *