Στο παλμό της 40ης Έκθεσης Γούνας

ekthesi2015Τις πύλες της ανοίγει αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου στο νέο εκθεσιακό χώρο η 40η Έκθεση Γούνας Καστοριάς. 

Γύρω στους 90 εκθέτες εκ των οποίων οι 65 είναι γουνοποιοί αναμένεται να καλύψουν τα 5.500 τετραγωνικά του κέντρου Γούνας, συμμετέχοντας στην 40η Διεθνή Έκθεση Γούνας που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως 9 Μαΐου στην Καστοριά στα πλαίσια των 100 χρονών από την ίδρυση του συνδέσμου ο Προφήτης Ηλίας.

Δώρα Κωτσοπούλου

Η 40η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι μια κυψέλη που αναδεικνύει την δυναμική και τις ικανότητες της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, αλλά και την προοπτική του κλάδου της Γούνας, των ανθρώπων της, της Καστοριάς, των Δυτικο-Μακεδόνων, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Mε την ιστορική συνέχεια και το ρόλο που διαδραματίζει εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες, αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον αναπτυξιακό πυλώνα της ακριτικής μας περιοχής. Η πολιτική που χαράζει έχει μοναδικό γνώμονα τη στήριξη και προβολή της ελληνικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας και κατ΄ επέκταση την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τόσο σε τοπικό, εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Αγκάθι ωστόσο αποτελεί για τους Έλληνες γουναράδες η βουτιά που σημειώνει ο κλάδος, έχοντας μάλιστα βρεθεί πολλές φορές μεταξύ… Σκύλλας και Χάρυβδης ωστόσο είναι αποφασισμένοι να βρουν διεξόδους στην κρίση.
Στο μεταξύ, λιγότεροι κατά 20% καταγράφονται φέτος οι συμμετέχοντες στην 40η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς έναντι των 130 επιχειρήσεων πέρυσι, όμως όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του συνδέσμου γουνοποιών ο Προφήτης Ηλίας, κ.Ηρακλής Καλλισθένης, δυναμικό “παρών” δίνουν φέτος οι εμπορικοί επισκέπτες από Ευρώπη, Αμερική και Ασία.
Η φετινή 40η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς μας εισάγει σε ένα μαγικό κόσμο. Σε ένα κόσμο που η φαντασία συναντά το όνειρο, ο ρεαλισμός το εξωπραγματικό και όλα μπορούν να συμβούν!
Σε αυτόν τον ξεχωριστό, μαγικό κόσμο η γούνα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Προσφέρει ζεστασιά, προστασία αλλά και αγκαλιάζει με μοναδικό στιλ. Γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο, μια προσιτή πολυτέλεια που όλοι μπορούν να αποκτήσουν και να εντάξουν στη δική τους προσωπική «ιστορία».
Μέσα από τον υπέροχο αυτό μαγικό κόσμο η Καστοριά της «γούνας» και του «εμπορίου» έρχεται στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών γούνας για άλλη μια χρονιά. Ισχυροποιεί τη θέση της στο διεθνή κόσμο του εμπορίου της γούνας και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων αγορών και συνεργασιών όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
neakastoria.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *