Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φασολοπαραγωγοί της Καστοριάς για αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις

teligioridou_fasolia

Κύμα προσφυγών στην ελληνική δικαιοσύνη και για άλλα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται αθρόα και ελληνοποιούνται από επιτήδειους φαίνεται πως προκαλεί η μεγάλη κινητοποίηση των κτηνοτρόφων και των φορέων τους για το γάλα. Πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών προσφεύγουν στο Εισαγγελέα και οι φασολοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα σχετικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στην ακριτική Καστοριά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων του νομού, αλλά και από τις Πρέσπες (παρέστησαν εκπρόσωποι από τον Συνεταιρισμό «Πελεκάνος»).

«Δεν μας έχει απομείνει άλλο μέσο αντίδρασης ενάντια στις εμπορικές εκείνες πρακτικές που καταρρακώνουν τις τιμές των προϊόντων μας, καταδικάζοντας χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. Δε μπορεί να εισάγεται φασόλι απέξω και τα δικά μας, ποιοτικά προϊόντα να μένουν αδιάθετα ή να αγοράζονται σε τιμές κάτω του κόστους. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου προτιμάται από εμπόρους η εισαγωγή σε υψηλότερη τιμή απ’ ότι διατίθεται το ντόπιο. Πρέπει να πάρει μέτρα η πολιτεία. Επίσης να δει το θέμα της ψαλίδας τιμών. Δε γίνεται να πουλάμε το φασόλι στα 2 ευρώ, 30% κάτω από πέρσι δηλαδή, και να φθάνει στο ράφι 8 ευρώ το κιλό», δήλωσε σχετικά μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Δημήτρης Μόσχος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς.

agrotypos.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *