Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Νέων πόλο -Κατέκτησαν το χρυσό [βίντεο]

polo-708_2

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η εθνική Νέων Ανδρών, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Τεό Λοράντος και οι παίκτες του… ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί και στην Ευρώπη!

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, με υψηλό σκορ, η εθνική έκανε ανατροπή μετά από μέτριο ξεκίνημα επικρατώντας με 14-12 του Μαυροβουνίου. Με «όπλο» την πιεστική άμυνα (δέχτηκε από 2 γκολ στην 2η και την 3η περίοδο) και «βροχή» από γκολ, η «γαλανόλευκη» έστειλε ηχηρό μήνυμα πως το ελληνικό πόλο ανήκει στην ελίτ.

Αυτό είναι το 6ο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς αγώνες) μέσα στο 2018. Πρώτος σκόρερ της εθνικής, ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με 5 γκολ, ενώ ο Τζούρο Ράντοβιτς σημείωσε ισάριθμα τέρματα για το Μαυροβούνιο.


Θερμά συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Ο πολιτικός κόσμος έστειλε θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Παυλόπουλος: Αφετηρία και για άλλα επιτεύγματα στο μέλλον

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τη «χρυσή» ομάδα υδατοσφαίρισης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος επισημαίνει: «Θερμά συγχαρητήρια για την κορυφαία ευρωπαϊκή σας επιτυχία. Η οποία, είμαστε βέβαιοι, αποτελεί την αφετηρία για άλλα μεγάλα επιτεύγματά σας στο μέλλον».

Μητσοτάκης: «Συγχαρητήρια, μας κάνατε ξανά υπερήφανους!»

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων», έστιλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εθνική ομάδα Πόλο.

«Κερδίζοντας έναν συναρπαστικό τελικό, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο. Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε υπερήφανους ξανά!», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόεδρος Βουλής: Το μέλλον σας ανήκει

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

Στο συγχαρητήριο μήνυμα αναφέρει:

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, σας συγχαίρω θερμά για τη μεγάλη επιτυχία σας που ήρθε να προστεθεί στις πρόσφατες διακρίσεις του ελληνικού αθλητισμού.

Το γεγονός ότι το 2017 στο Βελιγράδι κατακτήσατε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην υδατοσφαίριση, αποδεικνύει ότι με σκληρή δουλειά, σχέδιο, επιμονή στους στόχους και αποφασιστικότητα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα μέλλον γεμάτο με επιτυχίες. Η νέα διάκρισή σας αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες δυνατότητες της νέας γενιάς μας. Το μέλλον σας ανήκει.

Είναι το έκτο μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις μέσα στο 2018 για την ελληνική υδατοσφαίριση, που επιβεβαιώνει ότι δικαίως θεωρείται εκ των κορυφαίων αθλημάτων, διαχρονικά, στη χώρα μας», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής.

Γεννηματά: Το χρυσό είναι το χρώμα του ελληνικού πόλο

«Το χρυσό είναι το χρώμα του ελληνικού πόλο και η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών φρόντισε να το επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά», δηλώνει για τη νέα επιτυχία η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Και προσθέτει: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους συντελεστές για την τεράστια επιτυχία της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης».

Υφυπουργός Αθλητισμού: Και πρώτοι και αήττητοι!

Συγχαρητήρια στην χρυσή Εθνική ομάδα πόλο Νέων Ανδρών έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε μήνυμά του στο twitter.

«Και πρώτοι και αήττητοι! Ακόμα μια χρυσή σελίδα για το ελληνικό πόλο! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή μας Τεο Λοράντο!

Αποδεικνύουν σε μια ακόμα διοργάνωση όχι μόνο το ταλέντο τους αλλά και την άρτια οργάνωση της ομοσπονδίας.

Σας ευχαριστούμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλειάδης

ΣΥΡΙΖΑ: Θερμά συγχαρητήρια

«Θερμά συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα νέων ανδρών του πόλο για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Και αυτή η διάκριση προστίθεται σε μια σειρά μεγάλων επιτυχιών για την ελληνική υδατοσφαίριση και αναδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο άθλημα», επισημαίνεται ακόμη.

ΚΙΝ.ΑΛ.: Σας ευχαριστούμε

Οι επιτυχίες του ελληνικού Πόλο είναι αξιοσημείωτες. Μέσα σε λίγες ώρες τόσο οι Νέοι Άνδρες, όσο και οι Νεάνιδες κατάφεραν να προσφέρουν μεγάλες χαρές στη χώρα μας και να σηκώσουν την ελληνική σημαία ψηλά.

Στο Μινσκ οι Νέοι Άνδρες ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι Νεάνιδες στο Βελιγράδι φόρεσαν στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο.

Οι επιτυχίες προσφέρουν μεγάλη χαρά στον ελληνικό λαό και δείχνουν ότι η νέα γενιά έχει ταλέντο, ξέρει να παλεύει και μας κάνει συνέχεια υπερήφανους.

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και στους προπονητές των δύο εθνικών μας ομάδων και σας ευχαριστούμε για τις χαρές που μας χαρίσατε.

Μαυρωτάς (Ποτάμι): Το πόλο μας «κακομαθαίνει» όμορφα φέτος

Σε ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς έγραψε για την επιτυχία της εθνικής νέων πόλο:

«Μπράβο στα παιδιά της εθνικής νέων πόλο και στον προπονητή τους για την επιβλητική παρουσία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αήττητοι. Το πόλο μας «κακομαθαίνει» όμορφα αυτό το καλοκαίρι και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *