Στην Καστοριά το πρώτο πλωτό hide της χώρας

Screenshot 2022-09-19 at 10-03-44 Στην Καστοριά το πρώτο πλωτό hide της χώρας

Το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, είναι ένα διαμάντι βιοποικιλότητας. Πολλά πουλιά, θηλαστικά, πεταλούδες, ορχιδέες, έντομα, έχουν βρει τον χώρο τους εκεί. Με επίκεντρο την πανέμορφη Καστοριά και τη λίμνη της, μπορεί κανείς να δει και να φωτογραφήσει πολλά πλάσματα.
Γι’ αυτό εξ άλλου η WildLife Explorers επέλεξε την λίμνη της Καστοριάς για να σχεδιάσει, να κατασκευάσει, να δημιουργήσει και να εγκαταστήσει το πρώτο πλωτό hide της χώρας και ένα από τα λιγοστά στην Ευρώπη!

Η παραδοσιακή, ξύλινη βάρκα (καστοριανό Καράβι), τροποποιήθηκε από ψαρόβαρκα σε σταθερό ή πλωτό hide, αφού θα είναι εξοπλισμένη με εξωλέμβια μηχανή για να μπορεί να μετακινείται και να βρίσκει φωτογραφικά θέματα, οπουδήποτε στην λίμνη.
Το επιλεγμένο σημείο που η βάρκα θα δένει, είναι ένα από τα πιο σίγουρα σημεία για φωτογραφία φύσης αφού το επισκέπτονται ανάλογα με την εποχή, ο Γαλαζολαίμης, οι Αλκυόνες, πολλά είδη πάπιας, ο Καλαμοτριλιστής, όλες οι πουλάδες αλλά υπάρχουν τακτικές παρατηρήσεις της Βίδρας, του Ζαρκαδιού ακόμα και της Αρκούδας!
Πέρα από το hide η περιοχή είναι γνωστή για την ποικιλία ειδών -κάποια μάλιστα πολύ δύσκολα να συναντηθούν αλλού- και τις ευκαιρίες που δίνουν για φωτογράφιση, για τους εξαιρετικούς ξενώνες της, για το φαγητό της και τους φιλόξενους ανθρώπους της.
Θα χαρούμε να είσαστε μαζί μας στο παρθενικό ταξίδι του πρώτου πλωτού hide της χώρας!
Περισσότερα για το event στο Facebook
WildLife Explorers

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *